Kristin Jørgensen. Foto: Tone Røed Jacobsen

Åpnet pop-up-butikk på Kolbotn torg

Lørdag 24. oktober flyttet pop-up-butikken KunstKALL Pop-Up inn på Kolbotn torg. Utstillingen står til desember og kan by på et variert repertoar.
Tirsdag, 3 november, 2020 - 15:15

– Det sies at man utløser endorfiner når man arbeider med kunst, sier Kristin Jørgensen og ler. 

Sammen med elleve andre kunstnere står hun bak den nye salgsutstillingen på Kolbotn torg. Butikken, som ligger attraktivt til overfor Vinmonopolet, skal stå helt til desember. 


Kunstkall og de åtte andre kunstnerne har fått en kremplass i luftige lokaler på Kolbotn torg. Foto: Tone Røed Jacobsen

Kunstnerkollektiv med aktiviteter i sentrum 

Kristin er en del av kunstnerkollektivet KunstKALL (Kunst og Kultur for Alle) som består av fire kunstnere som holder til i et kunstsenter på Rosenholm campus. Sammen har de gjennom sommeren holdt work-shops, arrangementer og kurs, deriblant en kunstfestival i Hvervenbukta.

Nå er de klare for å ta Kolbotn med storm, og har fått med seg åtte andre kunstnere på laget. 


Kristin er selv skulptør. Å arbeide med kunst gjør henne glad, forteller hun. Foto: Tone Røed Jacobsen

Barn skal bli tatt på alvor

– Vi ønsker å formidle kunst til alle, sier Kristin, som egentlig er utdannet statsviter. 

– På kursene våre gir vi ikke enklere materialer til barna fordi de er barn, sier hun. De skal få prøve seg med ekte materialer, ting som holder kvalitet og som de kan bruke.  

Kursene til KunstKALL omfatter både keramikk, tegning og maling. 


Kristin liker å lage skulpturer man kan bruke i hverdagen, som denne bollen i leire. Foto: Tone Røed Jacobsen 

Vil gjøre noe for ungdommen i koronatider

Kristin viser fram kunstfotografier tatt av en kunstner som bodde i Hellas da økonomien sviktet.

–  Folk strømmet til galleriene og andre kunstarenaer, sier Kristin. Kunst er viktig for mennesker i vanskelige tider, fortsetter hun og viser også til korona.

Flere av kunstnerne har barn som er ungdommer eller unge voksne. De ser at koronatiden er tøff for denne gruppen.

– Da er det fint å ha kunst, sier Kristin. Her på galleriet skal man slippe å tenke på korona, selv om vi følger alle gjeldende smitteverntiltak.  


Terje Kristiansen sin kone har forelsket seg i en figur i pleksiglass. Nå skal han kjøpe den til henne. Foto: Tone Røed Jacobsen

– Han vet hvor han skal, sier Kristin i det en målbevisst kunde marsjerer inn i butikken. 

Terje Kristiansen har vært innom galleriet før.

– Min kone forelsket seg i denne, sier han til Kristin og viser fram en figur i pleksiglass. Nå skal han kjøpe det til henne.


Figurene i pleksiglass er laget av Margrethe Oleivsgard Stenslund og er svært populære hos kundene. Foto: Tone Røed Jacobsen

Trygt å komme hit

Billedkunstner Reidun Falk er også en del av kunstnerkvartetten KunstKALL. Hun sier de har fått svært god respons på pop-up-utstillingen.

– Vi er i en tid hvor mange folk kan være redde for å møte opp på ting, sier hun og viser til situasjonen under korona. 

Hun sier de har hatt en jevn strøm av besøkende. De store lokalene på 400 m² gjør at folk ikke behøver å gå tett i tett. 

– Folk sier de syns det er trygt å komme hit. Hun legger til at det er viktig for dem å vise at de ikke bare er kunstnere, men at de også arrangerer aktiviteter som alle kan følge eller delta på.

Også senterleder Marianne Thoresen-Larsen er positiv til tiltaket. 

– Vi har fått utelukkende positive tilbakemeldinger på pop-up utstillingen som KunstKALL har åpnet hos oss, sier hun. Vi synes det er et spennende samarbeid hvor vi som kjøpesenter bidrar til å gjøre kunsten mer tilgjengelig for kundene våre. 


Utenfor utstillingen er det satt av et stort areale som publikum kan tegne på i helgen. Tilbudet har blitt tatt svært godt i mot blant de yngste. Foto: Tone Røed Jacobsen

Spennende tid i vente

Utenfor utstillingen henger det et stort lerrett som alle kan male på. Målet er at det skal dekkes helt.

– Vi ønsker at flere skal få et tilbud om å drive med kunst i nærheten av der de bor, sier Kristin engasjert. Vi vil formidle kunstopplevelser, både som seer og som utøver. 

Marianne Thoresen-Larsen kan røpe at det blir mye spennende som skjer framover.

– Kunstnerkollektivet er gode på å skape aktiviteter og skal arrangere mange spennende happenings frem mot jul, blant annet flere innslag med live kunstner og workshops. Dette er til stor glede for alle våre besøkende som kan melde seg på, avslutter hun. 

 

Emneord: 
Tags: