Folk står spent i kø utenfor butikken RetroAntikk. Foto: Michelle Sandman

RetroJul inntar Schweigaards gate

Med retro julepynt og smittevernsregler, var Gamle Oslo klar for det årlige julemarkedet RetroJul på søndag.
Onsdag, 25 november, 2020 - 11:51


Brian Noruega, daglig leder for Skogen Design. Foto: Skogen Design

Julen nærmer seg, og for bruktbutikker i Schweigaards gate betyr dette at det årlige RetroJul-markedet er i full sving. Søndag tok mange seg turen til Gamle Oslo for å finne skjulte skatter.

Julemarkedet i Gamle Oslo er et samarbeid mellom vintage- og bruktbutikker i gaten, og til salgs kan man finne retro julepynt, julekuler og gaver. I år var butikker som Skogen Design og RetroAntikk med på listen, og kaféen Galgen bidro også med kaffe og kaker.

Nye omgivelser

Brian Noruega daglig leder for Skogen Design forteller at tidligere år har markedet blitt holdt på Bruket nederst i Schweigaards gate.

– Vi har før hatt vintage og retro julemarked sammen med mange andre butikker på Bruket, men det var ikke mulig i år. Vi samlet i stedet “troppene” i gata vår, med fokus på strenge smittevernsregler, sier han.

Noruega forteller også at butikkene ofte samarbeider under andre omstendigheter, med blant annet salgsdager o.l.

 

Julestemning


Ada Holm Hjelmerud gleder seg til å finne noe nytt på julemarkedet. Foto: Michelle Sandman

På søndag var det mange å se på julemarkedet, både unge og gamle. Student Ada Holm Hjelmerud forteller at det var koselig å se mange på markedet.

– Jeg får liksom litt ekstra julestemning av å se flere samles for å kjøpe gaver og julepynt. Spesielt i år når alt har stått litt på hodet er det veldig koselig å se at folk fortsatt gleder seg til jul, selv om det kanskje ikke blir feiret slik man skulle ønsket, sier hun.

Smittevernet var også godt ivaretatt, og Hjelmerud er glad for at folk tar hensyn.

– Jeg var litt redd for at det skulle være litt kaos og masse folk som ikke fulgte reglene, men alle er veldig flinke på å holde avstand og ta hensyn til andre, sier hun.

Emneord: 
Tags: