Merete Havre fant både innbruddsutstyr og Securitas-uniformer utenfor huset sitt lørdag kveld. Foto: Michael Dziedzic

Securitas-uniformer brukt i innbruddsforsøk

Da datteren til Merete Havre kom hjem lørdag kveld, fikk familien et sjokk: utenfor fant de innbruddsutstyr, samt to Securitas-uniformer.
Søndag, 22 november, 2020 - 15:30

Innbruddsforsøket fant sted i Møllerveien lørdag ettermiddag forrige helg. Journalen har snakket med Merete Havre, som anmeldte forsøket.

– Jeg var hjemme lørdag ettermiddag. Da datteren min og kjæresten kom hjem halv ni lå det to Securitas-jakker utenfor ytterdøren. Først skjønte vi ikke helt hva som skjedde. Vi gikk da rundt huset og så at det sto en sekk utenfor terrassedøren, med to brekkjern og diverse utstyr, forteller Havre til Journalen.

Hun forteller videre at politiet var kjappe til å respondere, og at hun anmeldte innbruddsforsøket samme kveld. Dessverre venter hun enda på et svar fra Securitas.

– Jeg har sendt en henvendelse til dem, som de ikke har svart på. Jeg synes det er underlig at de ikke tar det alvorlig at noen stjeler uniformer og utgir seg for å være vektere, sier Havre.

Vil ha tilbake uniformene

Securitas mener de aldri ble kontaktet av Havre. I en e-post til Journalen svarer de på vegne av regionsdirektør Dorothy Billett:

«Securitas har strenger retningslinjer for bruk og oppbevaring av våre uniformer. Det betyr at det er sjeldent denne type hendelser oppstår. Vi har undersøkt med vår vaktsentral og kan ikke se at vi har mottatt henvendelse vedrørende denne saken foregående helg. Vi vil svært gjerne ha tilbake disse uniformene og ønsker å komme i kontakt med eier av boligen vedrørende dette.»

Securitas ønsker ikke å kommentere saken videre.

Uvanlig

– Vi har et godt naboskap hvor det blant annet varsles om man oppdager noe mistenkelig. Vi har ganske mange sykkeltyverier i området, men innbruddsforsøk har jeg ikke hørt om før, sier Havre.

Hun understreker at nabolaget stort sett føles trygt, men at denne hendelsen har gjort henne og datteren mer engstelige.

– Det jeg synes er det skumleste med dette, er jo å kjenne på kroppen at de faktisk kan bryte seg inn mens vi er hjemme. Vi er ganske skremt av det alle sammen, sier Havre.

Emneord: