MUTERT VIRUS: Det er påvist åtte tilfeller av covid-19 hos Tine meieriers lagerdrift i Oslo. Foto: Janne Sandvik, Tine meierier.

Mutert virus påvist hos Tine Meierier

Åtte medarbeidere har blitt smittet av covid-19 hos Tine Meierier på Kalbakken i Oslo. To av tilfellene er det muterte viruset.
Onsdag, 3 februar, 2021 - 16:10

Det er påvist åtte tilfeller av covid-19 hos Tine Meierier på Kalbakken i Oslo. Det muterte viruset er påvist i to av smittetilfellene. Det skriver Tine meierier i dag i en pressemelding. Smitteutbruddet er innenfor lagerdriften, og 70 medarbeidere er som følge av utbruddet satt i karantene. Det er ellers ikke funnet smitte i de øvrige produksjonslokalene.

Videre skriver de at de holder kontakt med bydelsoverlegen om eventuelt nye smittetilfeller og tiltak.

Pressemeldingen kom samme dag som Oslo letter på smitteverntiltakene som ble innført som følge av funnene av det muterte viruset i Nordre Follo. Butikker, unntatt varehus og kjøpesentre, og serveringssteder kan fra onsdag åpne dørene. Barnehager, barneskoler og grunnskolen går til gult nivå.

– Trenden er god totalt sett, og på kommunenivå er det nedgående mange steder. Men vi er fortsatt på et høyt nivå historisk, omtrent samme nivå som oktober. I tillegg kommer det meldinger om smitte av den muterte varianten, som gjør situasjonen usikker.

Det sa assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRK før regjeringens pressekonferanse i dag.  

Som følge av utbruddet i produksjonslokalene til Tine, stanser leveransen til Skolelyst til og med 8. februar. Skolelyst er Tines levering av varer til skoler. Noen av leveransene på Østlandet vil allikevel opprettholdes.

Emneord: 
Tags: