Harmeet Kaur, frivillig ansvarlig for HUMAN filmfestival gleder seg til premieren. Foto: Privat

HUMAN-festivalen går digitalt

Den eneste norske filmfestivalen med menneskerettighetsfokus åpner 1. mars.
Fredag, 26 februar, 2021 - 11:12

Oslos største dokumentarfilmfestival HUMAN vil for første gang i mars 2021 sende sine filmer og utstillinger digitalt, noe som gjør at den for første gang er tilgjengelig for hele Norge. Filmfestivalen har fokus på menneskerettighetsspørsmål, og samler filmskapere og kunstnere fra hele verden. 

Harmeet Kaur, frivillig ansvarlig for festivalen, sier hun håper det er flere som vil få med seg dokumentarfestivalen i år enn i fjor. Hun har selv bidratt med kortfilmer omhandlende antirasisme.

Digital filmfestival

Med liten sannsynlighet for at kinoene åpner før premieredagen, har festivalen besluttet å sende alt digitalt på sin hjemmeside

– Festivalen vil bestå av både dokumentarfilmer og panelsamtaler, introduksjoner fra regissører og podcaster. Dokumentarene har også mulighet til å vinne en pengepremie i to ulike konkurranseprogram, forteller Kaur.

Kaur arbeider med programmer og samfunnsdebatter som dreier seg om antirasisme, og skal selv sitte i en panelsamtale der hun diskuterer dette.

 –Målet er skape en møteplass hvor folk kan stille spørsmål, knyttet til samfunn og menneskerettigheter, og diskutere. Nå er det også slik, vi håper vi kan ta meningsutvekslingen til et digitalt nivå i år, sier Kaur.

Billettsalget er i gang 26. februar. Festivalen varer 1.- 7.mars, men vil være tilgjengelig helt frem til den 15.mars.