Royal-isbokser kan snart kildesorteres og resirkuleres sammen med annen plast. Foto: Diplom-is.

Vil kildesortere tre millioner isbokser

Diplom-Is sine nye Royal-isbokser kan resirkuleres og fohindrer at tre millioner bokser går opp i røyk.
Onsdag, 24 februar, 2021 - 14:01

– Bærekraft er viktig for oss i Diplom-Is, sier Anne Borge Sturød, markedsdirektør i Diplom-Is til NTB kommunikasjon.

I løpet av 2021 vil de nye isboksene erstatte de gamle. Royal-isboksene inneholdt fargen «Carbon black», et fargestoff som er utfordrende for sorteringsmaskiner å sortere. Det har ført til at isboksene har gått til produksjon av varme, og ikke nytt plastholdig materiale. Etter mange tester hos Diplom-Is, er det nå mulig å produsere sorte isbokser som lar seg gjenvinne som vanlig plast.

– Vi tar vår del av ansvaret og jobber aktivt med å redusere fotavtrykket vårt og utvikle nye produkter som representerer gode miljøvalg i hverdagen.

Bytte til «Non carbon black»

Borgen Sturød forteller at hvis de skulle fortsette å bruke den svarte boksen, så måtte de finne en løsning på kildesorteringen. Det var å bytte farge fra «Carbon black» til «Non Carbon black». Da kan Royal-isboksene sorteres og resirkuleres som vanlig plast. 

– Vi har gjennomført grundige tester for å være sikre på at vi leverer på de kravene som er satt. Vi ønsker å bidra til et mer bærekraftig samfunn gjennom gode sirkulære løsninger, og dette gjør det mulig å gjenvinne nærmere 3 millioner isbokser til annet plastholdig materiale, sier Sturød.

 
Emneord: