Demonstrerte mot koronarestriksjoner: - Åpne landet i Jesu navn!

Demonstranter uttrykte sin misnøye med smittevernsrestriksjonene. Mener at koronaviruset er "fake".
Mandag, 22 mars, 2021 - 11:38

“Åpne landet i Jesu navn” ble det ropt fra sinte demonstranter utenfor Stortinget denne helgen. 

Lørdag var det samlet flere hundre demonstranter på Eidsvoll plass. Demonstrantene erklærte blant annet sin manglende tillit til regjeringen og at koronaviruset var «fake». Flere talere gikk på scenen og ropte ut til en engasjert folkemengde. Det ble ropt at Bill Gates og FN ikke skulle få kontrollere dem, samt en oppramsing av andre aktører de opplevde som fiendtlige, slik som staten Israel. Det ble i tillegg henvist generelt til Nürnberglovene, også kjent som raseloven fra Tyskland under 2. verdenskrig.

Både i USA og andre steder i vesten har det blitt hevdet at koronapandemien ikke er ekte og at den er iscenesatt av eksterne aktører. Det finnes ikke noe troverdig bevis for noen av uttalelsene, men de har likevel en høypopulæritet hos flere miljøer.

Nysgjerrige tilskuere

Ikke alle var like engasjerte som de nærmest scenen. Der tilhengerne raslet med symbaler og holdt opp skilt, sto også et antall tilskuere med god avstand og fulgte nysgjerrig, om ikke noe skeptisk, med.

En av tilskuerne, Sofia Rana, uttrykte selv en mistro overfor demonstrasjonen.

– Han høres jo ut som det holder på å rable for ham, sa hun etter at taleren hadde stilt et retorisk spørsmål om «hvem skal stå til ansvar for disse henrettelsene i Ernas rulett».

En annen tilskuer, som ønsket å forbli anonym, utalte at han syntes det var helt greit demonstrasjonene.

– De må jo få holde på, sa mannen.

 Politiet var til stede under demonstrasjonen, men måtte ikke gripe inn.