En storfornøyd Forfang feirer endelig gullet etter å tidligere ha fått fire sølvmedaljer. Foto: Thorleif Bratval

Forfang norgesmester i hopp

Riiber ledet etter første omgang, men etter to solide hopp trakk Forfang det lengste strået.
Onsdag, 19 januar, 2022 - 11:38


Her setter Forfang sitt avgjørende telemarksnedslag, men Riiber satt fortsatt igjen på toppen.
Foto: Thorleif Bratval

Tirsdag kveld var det duket for norgesmesterskap i hopp stor bakke i Holmenkollen. Johan André Forfang stakk av med seieren etter hopp på 126 og 127 meter. Sølvmedaljen ble overraskende nok delt mellom kombinertløper Jarl Magnus Riiber og Joachim Ødegård Bjøreng. 

Flere korona-frafall

På forhånd var det klart at hverken Daniel André Tande, Fredrik Villumstad eller Marius Lindvik ville stille. Hoppsjef Clas Brede Bråthen kunne informere NTB om at de to førstnevnte hadde avlagt positiv koronatest, mens Lindvik ikke stiller da de tar alle forholdsregler. Ettersom Lindvik har pekt seg ut som den klart beste norske hopperen denne sesongen og vant forrige verdenscuprenn i Zakopane, var det en soleklar favoritt som måtte melde frafall rett før rennet. Det skulle vise seg å føre til en åpen og jevn konkurranse.

Etter første omgang var det Riiber som hadde ledelsen. Han hoppet 133 meter, hvilket var omgangens klart lengste. Det ga ham en ledelse på 4,4 poeng ned til Forfang og 7,6 ned til Granerud før andre omgang. I andre omgang var det imidlertid Bjøreng som stjal showet. Til tross for at han kun har deltatt i verdenscup ved et fåtalls anledninger, klinket han til med et hopp på 134,5 meter. Det skulle vise seg å holde til et solid resultat.


Hadde dette dette hoppet vært et par meter lenger ville Riiber blitt norgesmester i skihopping. Foto: Thorleif Bratval

Etter Bjørengs hopp gikk juryen ned en avsats på farten og på toppen satt kun tre hoppere igjen. Granerud klarte ikke å følge opp Bjørengs lengde og endte til slutt på en tredjeplass. Forfang gjorde derimot et godt hopp og la press på Riiber som satt ensom igjen på toppen av bakken. Han klarte imidlertid ikke å følge opp sitt gode første hopp og en lengde på 125 meter ga ham en delt andreplass sammen med Bjøreng.

Omsider gull for Forfang

Forfang, som etter fire sølvmedaljer endelig fikk gullet, var storfornøyd.

– Det føles fryktelig godt i dag. Selv med et litt uttynna startfelt så hadde jeg ikke forventa det her i dag. Jeg tar de oppturene jeg kan få etter en tung vinter, og når det nærmer seg OL så kommer det ekstra godt med, sa han til Journalen.

Også hoppsjef Clas Brede Bråthen var storfornøyd med Forfangs innsats.

– Med fire sølv var det virkelig fortjent at han endelig fikk gullet, så det unner jeg ham virkelig, sa Bråthen.

Slik så topp 10 ut:

1. Johann André Forfang

2. Joacim Ødegärd Bjøreng

2. Jarl Magnus Riiber

4. Halvor Egner Granerud

5. Robin Mattias Johannes Pedersen

6. Iver Olaussen

7. Sølve Jokerud Strand

8. Bendik Jakobsen Heggli

9. Anders Sandberg Håre

10. Benjamin Østvold