OsloMet vil ikke gjøre forhastede endringer. Foto: Anna Skaugrud

Ingen avgjørelse om eksamen ennå fra OsloMet

NTNU skal ikke ha skriftlige skoleeksamener til våren. OsloMet vil se an smittetallene før de tar en avgjørelse.
Fredag, 21 januar, 2022 - 15:17

Fjorårets studentene fikk gjennomgå drastiske endringer i siste innspurt mot eksamen, noe som fikk flere studenter til å reagere. Både NTNU og OsloMet var bestemt på å beholde fysisk eksamen helt til det ikke lenger var mulig å gjennomføre.

Denne gangen har NTNU valgt en annen retning, og har allerede i januar bestemt at vårens eksamen ikke blir avholdt fysisk. Slik får studentene informasjonen de trenger i god tid, og unngå endringer i siste øyeblikk, sier NTNU til Universitas. 


Silje Bringsrud Fekjær, fungerende prorektor ved OsloMet. Foto: Sonja Balci / OsloMet

Nå venter studentene ved OsloMet på å høre hvordan deres eksamener vil bli gjennpomført. 

Rundt 25 prosent av emnene ved OsloMet har skoleeksamen i vårsemesteret. Universitetet sier at i tidligere vårsemestre har smittetallet vært lavt.

Fungerende prorektor Silje Bringsrud Fekjær ved OsloMet skriver i en mail at de avvente før de tar en avgjørelse. Universitetet mener at å avholde eksamen i originalform er det beste, både for læringsytelsen og studentene.


Viserektor Per Martin Norheim-Martinsen for FoU, fungerende rektor Nina Waaler og fungerende prorektor Silje Bringsrud Fekjær. Foto: Sonja Balci / OsloMet

– Vi vil ikke ha strengere smitteverntiltak enn det myndighetene pålegger oss, skriver proektor i eposten.

Selv om OsloMet venter med å bestemme seg, legger de vekt på at de vil gi studentene forutsigbarhet og gjøre en eventuell endring så smidig som mulig. 

 

 

 

Emneord: