I Agder meldte politiet om til sammen ti trær som hadde falt over veien. Illustrasjonsfoto: Duncan Rawlinson (CC BY-NC 2.0)

Vinden herjet i store deler av landet

Strømbrudd og stengte veier ble konsekvensene av vindværet natt til mandag. I Trøndelag er flere tusen fortsatt uten strøm.
Mandag, 17 januar, 2022 - 15:58

Søndag meldte Meterologisk institutt om oransje farevarsel for kraftig vind i store deler av landet. Selv om vindværet var ventet, trodde nok ikke befolkningen i Trøndelag at tusenvis ennå skulle være uten strøm etter et halvt døgn. Lenger sør var det trærne som måtte bøte for de sterke kreftene. 

Trøndere uten strøm

Mandag ettermiddag skriver Adressa at flere tusen ennå er uten strøm i Trøndelag etter nattens uvær. Spesielt hardt rammet av strømbruddet er Skaun og Melhus utenfor Trondheim. 

Ole Marius Ingvaldsen i strømselskapet Tensio forteller til avisen at det på det meste var 14 000 kunder som manglet strøm søndag kveld.

Rundt midnatt hadde mange fått strømmen tilbake. De som ikke hadde det, ble nødt til å belage seg på en strømløs natt. Ingvaldsen opplyser om at selskapet mandag morgen var nede i 7000 kunder uten strøm. 

Ti trær på tvers

Også sørlendigene fikk merke vindværet. Flere trær ga etter for vindværet natt til mandag. Politiet i Agder oppdaterte sin Twitter fortløpende gjennom natten, og kunne melde om totalt ti trær som stengte eller delvis stengte ulike veier i fylket.

De meldte om første tre klokken 20:50 søndag kveld. 

Det tiende treet sperret fylkesvei 3994 ved Hoggandvik i Lindesnes rundt klokken 06:32 i dag tidlig.