Redwan Baqi hjelper barna på kunstverkstedet med å uttrykke seg gjennom å tegne. Foto: Emily Aida Ceesay

Kunstverksted på Furuset

Mandag ettermiddag holdt kunstneren Redwan Baqi kunstverksted på Deichman Furuset.
Tirsdag, 15 februar, 2022 - 13:02

På Deichman blir det stadig arrangert aktiviteter for barn og unge. Baqi er en av dem som har bidratt med sin ekspertise. Med han kan du tegne og male med profesjonell hjelp og veiledning, samtidig som du får utdelt utstyr. 

Baqi er profesjonell kunstner og driver til vanlig med visuelle kunstverk og lager modeller gjennom resirkuleringsmaterialer. Han har tatt iniativet til verkstedet og Deichman har gitt han muligheten til det. Han har drevet med på kunstverkstedet siden 2018. 

Ikke første gang

11 år gamle Aya Belgach var med på kunstverkstedet i går kveld sammen med lillebroren sin. Hun pleier ofte å delta på verkstedene til Baqi.

– Jeg har vært her mange ganger før. Jeg synes det er koselig å være her og være med de andre barna som kommer, sier Belgach.

–Hvorfor liker du å male?

– Broren min inspirerte meg og jeg syntes det var spennende å se han tegne. Deretter begynte jeg å tegne og male hver kveld, fortsetter hun.


Aya Belgach (11) har vært ofte vært med på kursene. Foto: Emily Aida Ceesay 

Det er livet

Det var ingen kunstnere i familien til Baqi unntatt hans tante som studerte kunst. Baqi er født i Nord-Syria, men flyktet til Norge for fem år siden. Han hadde også en lærer fra kirken som lagde mosaikk og dette vekket nysgjerrigheten for kunst i en alder av tre år. 

– Kunst for meg betyr alt. Jeg tror ikke jeg kunne ha levd uten kunst, sier Baqi.

– Hva fikk deg til å holde dette verkstedet?

– Først og fremst er målet mitt at barn skal lære. Kunsttemaet er like viktig som matematikk og samfunnsfag, derfor bør dette være noe vi bør utvikle mer på skolene.

Han forteller videre at han har jobbet på flere skoler og blant annet vært lærer i et prosjekt på Nordstrand kulturskole. Barna han har jobbet med har laget vakre kunstverk, og han mener det er barna som er fremtidens kunstnere.

– Det var ganske tøft for oss da vi startet for to år siden, på grunn av korona. Jeg ville gi barna motivasjon, men det var ikke mulig, sier han


Baqi grunnla kunststudio White Space i Beirut for kunstnere, men måtte flykte til Norge på grunn av vanskelige situasjoner i midtøsten. Foto: Emily Aida Ceesay 

Inspirere barn

Programansvarlig Camilla Shoaei mener det er viktig å ha arrangementer der barn kan uttrykke seg fritt.

– Vi holder verkstedet fordi vi får et kreativt utbytte og biblioteket er for alle. Vi har ofte arrangementer for barn i helgene, men ved å implementere kreativt verksted i ukedagene, har vi fått flere muligheter for å trekke barna inn i hverdagen i tillegg.

Kunstverkstedet ble i begynnelsen bare holdt i feriene, men det har utviklet seg til noe man kan ha oftere på ukedagene. Baqi holder verkstedet hver mandag.