Norge: Russiske rutefly får ikke fly i det norske flyrommet. Foto: Sebastianhoyer (CC BY 2.0 Flickr)

Norge stenger luftrommet for Russland

Norge følger etter EU-land og stenger luftrommet for russiske fly.
Mandag, 28 februar, 2022 - 11:35

I går kveld varslet EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen, at hele luftrommet over den europeiske unionen vil bli stengt for alle russiske fly. Dermed vil ingen russiske fly, ei heller privatfly, ha anledning til å ta av, lande eller fly over EU, melder E24

– Når vi ser alle disse tiltakene som blir innført, så er vi i løpende samtaler med våre nordiske og europeiske naboer. På dette området vil vi komme tilbake med en norsk vurdering relativt raskt, sa utenriksminister Anniken Huitfeldt, søndag formiddag. 

Klokka 09.15 i dag ble det innført formelt forbud for russiske flyvninger over norsk luftrom. Flyvninger som er gjort før det, er ikke å betrakte som krenkelser av norsk luftrom, skriver Dagbladet. 

Flere land følger nå etter resten av Europa og stenger luftrommet for russiske fly. Danmark, Belgia og Tyskland er blant de landene som stenger sine luftrom for russiske flyvninger. 

Grunnen for at de fleste EU-land nå stenger sine luftrom er for å svekke Putin slik at hans maktbase faller sammen, sier den danske utenriksministeren Kofod, til danske DR

Emneord: