Stoltenberg på pressekonferanse i Brussel 25. februar 2022. Foto: NATO 

Stoltenberg varsler mer støtte til Ukraina 

NATO skal øke støtten til Ukraina. Flere NATO-land har allerede sendt hjelp.  
Onsdag, 2 mars, 2022 - 12:24

Mandag morgen meddelte Stoltenberg på Twitter å ha vært i kontakt med Volodymyr Zelenskyj, Ukrainas president.

Stoltenberg skrev at NATO skal trappe opp støtten til Ukraina og sende mer militært utstyr som luftvernraketter og panservernraketter. Dette sendes i tillegg til humanitær og økonomisk hjelp, skriver NRK.

NATO skal ifølge nyhetsbyrået Reuters ha annonsert at flere av medlemslandene er engasjerte for å sende mer støtte til Ukraina. Land som England, Italia, Tyskland og Danmark har allerede sendt støtte, og mange medlemsland har sendt soldater for å støtte NATO-allierte.

VG skriver at totalt 13 NATO-land har sendt støtte og at Tyskland sender 1000 panservåpen og 500 Stinger-raketter til Ukraina, ifølge det Tysklands forbundskansler meldte på Twitter. De skriver også at 44 norske soldater sendt til Litauen for å styrke NATO-basen søndag ettermiddag.

Emneord: