Dragartisten Crystal Methyd besøkte Sentralen søndag kveld, og fylte Marmorhallen med jubel og glede. Foto: Gyri Høiset

Rusfri drag

En av USAs fremste dragartister deltok på ROCKSLOs rusfrie dragshow for ungdom.
Mandag, 7 mars, 2022 - 09:46

Søndag kveld, 6. mars, arrangerte ROCKSLO dragshow i Marmorsalen, Sentralen. Arrangementet var rusfritt, og forbeholdt de under 20.

Showets hovednummer ble ledet av den amerikanske dragartisten Crystal Methyd, som var deltaker i sesong 12 av serien RuPaul’s Drag Race. Artisten har arrangert flere show for mindreårige i hjembyen Missouri, og var nå klar for å vise sine kunster i Norges hovedstad.


Kveldens hovednummer bød på flere fargerike kostymeskift for artisten Crystal Methyd. Foto: Gyri Høiset

– Da jeg vokste opp, var det veldig lite tilbud når det gjaldt dragshows for de under 20, forteller Nathalie Larson, artistansvarlig og produksjonsansvarlig hos ROCKSLO.


Prosjektleder Nathalie Larson (27), forteller at ROCKSLO ønsker å kunne tilby arrangementer tilegnet ungdom. Foto: Gyri Høiset

Hun påpeker at drag er en kunstform, og at selv om dragshows ofte knyttes til utelivsbransjen, så bør ikke det begrense tilgangen for unge.

– Vi ønsker å skape et trygt rom for de som har lyst til å komme på arrangementene våre, sier Larson.

Dette er fjerde gangen ROCKSLO arrangerer dragshow, og som alle arrangementer de har for de under 20, er dette også rusfritt. 

Larson føler det er et underrepresentert marked for slike show i Norge, spesielt rimeligere arrangementer tilpasset de yngre.

Drag vokser i landet

Dragartisten Crystal Methyd, kunne by på eksentriske kostymer, og energiske opptredener. Kveldens arrangement bestod også av opptredener fra de to franske dragartistene Esther Fern og Velma Velour, samt den norske artisten Artica.


Artistene ga alt de hadde for kveldens opptreden. Foto: Gyri Høiset

– Det er også fjerde gangen vi har show med en tidligere deltaker fra RuPaul’s Drag Race. Vi prøvde å gjøre det litt større denne gangen, ved å ta med to franske artister, samt norske Artica. Det viser også det brede spekteret av drag, sier Larson.

Hun kan forteller at engasjementer for kunstformen er voksende i landet. Det er også blitt satt i gang innspilling av en norsk serie, om dragartister i Norge. Artica er en av dem man vil kunne følge i serien.


Den norske dragartisten Artica holder for øyeblikket på med innspilling av en ny norsk serie om Drag. Foto: Gyri Høiset

Traff publikum

Showet til artistene ble hyllet, av den nesten fullsatte salen. Flere i publikum hadde også sin første opplevelse med å være på dragshow.


Venninnene Pia Bratterud (19) og Kaja Husmo (19) var storfornøyde med kveldens opptredener. Foto: Gyri Høiset

– Jeg har aldri vært på show før, men jeg har fulgt mye med på de som er i Norge. Jeg ble veldig gira av å se Artica, for jeg er også fra Kristiansand. Det virker som det blir et større miljø for Drag i Norge også nå, forteller 19 år gamle Pia Bratterud.

Bratterud og vennene hennes har lenge fulgt med på RuPaul’s Drag Race, og da det ble kjent at Crystal Methyd skulle komme til Oslo, inviterte hun med seg vennegjengen.

– Det jeg liker best ved drag er at det er så mange faktorer ved fremføringen, og så mange stiler å utføre det på, sier den 19 år gamle venninnen Kaja Husmo.

Husmo har vært på dragshow tidligere, og kan fortelle at kveldens show overgikk forventningene.

Emneord: 
Tags: