Verdens verste revy har solgt ut billetter til to av tre dager. Foto: Jessica Rahimi

Håper publikum får seg en god latter

Utdanningsvitenskapelig fakultet ved UiO gjør forberedelser til første revy siden 2019.
Onsdag, 30 mars, 2022 - 12:03

“Verdens verste revy” er noe inspirert av den Oscar-nominerte filmen “Verdens verste menneske”.

Til tross for flere økonomiske utfordringer under pandemien, har revyen ved utdanningsvitenskapelig fakultet (UV-revyen) satt sammen sketsjer de fleste studenter kan kjenne seg igjen i. Revysjef Gina Rønning Sørbye (23) forteller at de har holdt på med forberedelser siden september i fjor, med intensive øvelser hver dag de siste ukene. 


Gina Rønningen Sørbye forteller at hun liker å være litt sjef bak scenen. Foto: Jessica Rahimi 

Vil etablere forening

– Vi har fått Frifond-støtte og vi har fått litt støtte fra studentutvalget på fakultetet, men det er jo ikke nok. Det er en dyr ting å gjøre, men vi har nok så vi rekker å dekke akkurat det som må dekkes, lyd og lys, sier Sørbye.

UV-revyen er ikke en forening, men det ønsker Sørbye å gjøre noe med. Mye på grunn av økonomien. Hun legger også til at økonomien er noe de ikke har fått løst, men at det kommer til å gå bra.

– SIO har veldig gode ordninger for foreninger som etablerer seg, og det er kanskje noe av grunnen til at jeg har vært så stor pådriver av å etablere oss. Da kan vi søke om etableringsstøtte, forklarer hun. 

Dersom de får etableringsstøtte kan de gå i overskudd, slik at neste års revy ikke rammes av pandemien. Heldigvis har det ikke vært mange fysiske koronarestriksjoner som har påvirket forberedelsene. Det hun håper på nå er at publikum får seg en god latter. 

Latter og hygge som viktigste faktor 

– Det er alltid så sykt kleint å spille en sketsj som har vært skikkelig gøy når vi har spilt den ut og skrevet den, også er det ingen som ler, så vi håper at folk har det gøy, og at vi har det gøy, aller viktigst, sier Sørbye.

Skuespiller Sebastian Darian Leite Snell (21) sier seg enig med Sørbye og poengterer at han også håper folk kan ha det gøy og le. 


Både sketsjene og sangene til revyen er skrevet av skuespillerne sammen. Foto: Jessica Rahimi 

– Jeg vil at de skal føle at de får noe som er verdt inngangsbilletten, sier han 

Skole og øvelser er de to største faktorene i Snells hverdag, og ved å kombinere disse har han ikke fått tid til stort annet. Likevel er han fornøyd med slik dagene har sett ut den siste tiden. 

– Det er noe man bidrar til på fakultetet, det er med på å løfte UV-fakultetet. Det skaper liksom noe mer enn bare forelesning og seminar. At Universitetet kan brukes som en sosial arena også. 

Emneord: 
Tags: