NYTT: De nye liggestolene til Vy kommer i en ny vogn, i tillegg til alle de vanlige setene og sovekupéene. Foto: Vy
Nattogene på Bergensbanen får nye liggestoler

Vys nye liggestoler forventes å bli en suksess

I en pressemelding 6. oktober opplyser Vy at Nattogene på Bergensbanen fra 11. desember får en ekstra vogn. Der skal 23 førsteklasses liggestoler installeres, meddeler kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby.
Onsdag, 12 oktober, 2022 - 17:28

Ifølge kommunikasjonssjefen i blir sovevognene, som allerede er et tilbud på nattogene til Bergen, ofte utsolgt. Som et rimeligere alternativ monterer Vy liggestoler der passasjerene kan ligge helt ned.

– Tilbudet er som et førsteklasses fly. Det blir som en seng, for de som ikke ønsker å sitte oppreist.

Hadde valgt tog

På Oslo Sentralstasjon onsdag ettermiddag er det fullt av både stressede rushtraffikanter, og de som kommer langveisfra som har beregnet godt med tid. Blant disse er 17 år gamle Nivin Suleiman som sier hun er glad i å ta tog.

Hun er ikke i tvil om at hun hadde valgt det billigste alternativet, nemlig tog, hvis hun skulle ta turen til Bergen. De nye liggestolene kunne ifølge henne vært et godt alternativ.

– Selvfølgelig velger jeg det billigste. Jeg liker ikke så godt å fly.

Populært tilbud

Vy har hatt sovekupéer på tidligere tog, men dette tilbudet er betydelig dyrere enn både vanlige billetter og sovekupéer, informerer Åge-Christoffer Lundeby om. 

– Vi forventer at dette blir et populært tilbud. De vanlige sovevognene blir svært ofte utsolgt. I tillegg blir dette et rimeligere alternativ som også gjør at det blir enda mer behagelig å reise mellom Bergen og Oslo, sier han. 

Ifølge Lundeby vil prisen variere etter hvor mange som bestiller, men startprisen er fra 499 kroner.

– Jo flere som bestiller jo dyrere blir det. 

Tiltak for tog

De nye stolene er et tiltak for å gjøre tog mer attraktivt, mener Lundeby. Likevel synes han det skal være opp til hver enkelt om de velger å fly eller ta tog når de reiser mellom Oslo og Bergen.

– Folk må selv velge hvordan de vil reise. For mange kan det være veldig greit å legge seg ned i en liggestol og bruke natten på å reise i stedet.


POPULÆRT TILBUD: Kommunikasjonssjef i Vy, Åge-Christoffer Lundeby, tror de nye liggestolene kommer til å bli en suksess. Foto: Vy

Pris, miljø og komfort

Mariann Moen Kjærland og sønnen André Moen Kjærland kommer helt fra Bergen og har vært i Oslo på dagstur. For både Mariann og André er valget enkelt når de skal velge mellom tog og fly.

– Fly, det går raskere, det er lettere, tar ikke like lang tid. Enkelt og greit, sier André bestemt.

Mor sier seg enig, og forteller at det ikke ville vært aktuelt med bil heller på grunn av de dårlige parkeringsmulighetene i Oslo.

– Tidsmessig er det alltid lurest med fly. Du kommer deg ikke til og fra Bergen på en time med tog, forteller Mariann og smiler.

I folkemengden på Oslo S står pensjonist Kirsti Nodeland og venter på toget. Hun velger tog framfor andre transportmidler fordi det er rolig, og god plass. Men hun misliker at det ofte er forsinkelser.

Hvis hun skulle valgt mellom å fly eller ta tog til Bergen er hun usikker.

– Det kommer an på hva jeg skulle, men det kan godt tenkes at jeg hadde valgt tog. Neste år har jeg planlagt å ta tog med en kompis til Trondheim.

Hun sier videre at hun ikke synes det er billig å ta tog, men hvis fly hadde vært billigere er det ikke nødvendigvis sikkert at hun hadde tatt fly. Særlig ikke hvis det er gode liggestoler som man kan sove i.

Emneord: 
Tags: