Det var god innsats under oppvarmingsdansen før årets Rosa sløyfe-løp. Foto: Tina Ommang Stensbye
Rosa sløyfe-løpet 2022

Kjente og ukjente fjes farget byen rosa

Ser du deg selv eller noen du kjenner?
Torsdag, 13 oktober, 2022 - 14:45

– Det er mestring å komme i mål uansett hvilket løp man løper, sier Filip Ingebrigtsen, som var en av årets rekord mange deltakere. Hele 17 200 personer fra hele landet hadde meldt seg på årets løp, noe som er en betraktelig økning fra tidligere år preget av covid.

Siden 2016 har det blitt arrangert løp langs Akerselva, til inntekt for forskning på brystkreft. Blant de 2336 personene som hadde meldt seg på årets løp i Oslo, var det flere kjente fjes å se. 

Flere byer blir rosa

Hver oktober øker fokuset på viktigheten av å sjekke seg. For å bidra til dette blir flere byer farget rosa. Ifølge brystkreftforeningen utgjør denne kreftformen 22 prosent av alle krefttilfellene hos kvinner totalt. Derfor går inntektektene Rosa sløyfe-aksjonen får inn til videre forskning på den alvorlige krefttypen. 


Damene fra brystkreftforeningen prydet løpet med sin rosa bod. Bak fra venstre: Monica Nilsen, Solfrid Mellegaard, Gunn Hege Andøl. Foran fra venstre: Gro Brenden, Kari Melhus. Foto: Tina Ommang Stensbye 

God innsats før start

Allerede før startskuddet gikk var det god innsats fra deltakerne. Hedvig Bang-Førsund fra Kari Traa ledet de rosakledde gjennom en oppvarming før løpet begynte. Fra flere steder i Nydalen kunne man høre den fengende musikken deltakerne danset til. 


Hedvig Bang-Førsund sitt smil smittet lett over på deltakerne i oppvarmingsdansen. Foto: Tina Ommang Stensbye


Resten av gjengen fra Kari Traa hadde også pyntet seg med glitter og rosa klær. Foto: Tina Ommang Stensbye


Det var godt mot og god stemning når startskuddet gikk. Foto: Tina Ommang Stensbye

Like før start samlet både store og små seg foran startstreken, klare for å løpe eller gå den tre kilometer lange løypa rundt Akerselva. 

Premier til alle i mål


Amalie Iuel og Aksel Lund Svindal var også med for å støtte en av årets viktigste saker. Foto: Tina Ommang Stensbye

Pågrunn av denne store økningen i antall påmeldte, gikk det tomt for de rosa pannebåndene som Kari Traa sponset med. Likevel ventet det både medalje og godt påfyll i mål for alle deltakere.


Det var jubel og klapping fra både publikum og deltakerne i mål. Foto: Tina Ommang Stensbye


De påmeldte ble møtt med fortjente medaljer til når de krysset mållinjen. Fra venstre: Lisa Morande, Anna Strøm-Gundersen og Tyra Steinsholt. Foto: Tina Ommang Stensbye

Første gang for flere

Det var flere som hadde sin debut på Rosa sløyfe-løpet i år. Venninnene Linn Årli og Marianne Altmann var fornøyd med valget om å delta på årets løp, og synes det var en fin løype å løpe.

– Det var god stemning blant alle deltakerne hele veien, sier Altmann.


Linn Åsli og Marianne Altmann tok den 3km lange løypa på strak arm. Foto: Tina Ommang Stensbye

En time etter kort løype startet, kunne de spente løperne ved Vaterlandsparken starte på de fem kilometerne opp til Nydalen. I Oslo var det faktisk flere påmeldte på den lange løypa, enn den korte. Team Ingebrigtsen var noen av dem som stilte til start her.

De løpeglade brødrene er ikke ukjent med aktiviten, men det er første gang de deltar på Rosa sløyfe-løpet. Bare noen dager før løpet mistet de en av produsentene av deres TV-serie til kreft. Årets deltagelse ønsker de at skal være til støtte og minne for Kari Wåle. 

– I dag løper vi for team Kari, sier Filip Ingebrigtsen på vegne av brødrene. 

Den kjente løperen forteller at løypen var tung, men at de ikke ønsket å løpe for å bryte seg frem i feltet. 


Brødrene hadde mange tilskuere i målområdet. Fra venstre: Henrik Ingebrigtsen, Jakob Ingebrigtsen og Filip Ingebrigtsen. Foto: Tina Ommang Stensbye

Aksjonsleder i Rosa sløyfe, Marit Sophie Egge, var til stede på dagens løp for å heie. Hun var fornøyd med årets rekordtall og engasjement. Dette er det første ordentlige Rosa sløyfe-løpet siden 2019, noe hun har gledet seg mye til. Siden 2019 har antall deltakere økt med ca. 5000, noe som er mye av grunnen til mangel på pannebånd til deltakerne. 

– Det er godt å være ordentlig tilbake etter noen år preget av restriksjoner, forteller Egge.


Aksjonsleder Marit Sophie Egge og kommunikasjonsansvarlig, Katrine Barli. Hunden Juli ble også pyntet med rosa i dag. Foto: Tina Ommang Stensbye