Festivalleder for Oslo negativ Lars Tefre Baade. Foto: Adrian Heggem Misfjord.

Satte fokus på rikdom

Over 4 helger i høst satt fotofestivalen ‘Oslo negativ’ fokus på temaet «rikdom».
Mandag, 17 oktober, 2022 - 17:13

Første året Oslo negativ ble arrangert var i fjor. Men da uten tema.  

– I år valgte vi temaet “rikdom”. Med makt, mangfold og kontraster som undertemaer. Siden det alltid er aktuelt. Lett å tolke det på mange ulike måter for fotografen. Det er også noe som engasjerer og alle kan ha en mening om. Jeg kan til og med snakke med datteren min på 12 år om det, forteller festivalleder Lars Tefre Baade.

Gamle Deichman

Fotofestivalen foregikk i gamle Deichman. Et ærverdig bygg på 12 000 kvadratmeter, som til tider har stått tomt siden overgangen til det nye Deichmann ved Bjørvika.


Oslo negativ består av 34 rom. Foto: Adrian Heggem Misfjord. 

– Vi syns det er trist at bygget har stått så mye tomt. Og at Oslo ikke har hatt en ordentlig fotofestival. Det var noe vi ville endre på. Målet vårt er å inspirere, engasjere og kanskje provosere med bildene som stilles ut, fortsetter Lars.


Festivalen er strategisk plassert, rett ved Norges maktsenter. Foto: Adrian Heggem Misfjord. 

Suksess

Festivalen var en stor suksess i fjor, og det virker som folk er fornøyde i år også.

– Det var mange av bildene som ikke sa meg så mye. Uten noe kontekst. Men mange av rommene i festivalen hadde ansatte som kunne fortelle mer om bakgrunnen til bildene. Det syns jeg var utrolig bra, sier Karl Rikard Nygaard.

– Ødeleggelse av natur og menneskets sløseri var temaer som fikk mye oppmerksomhet på årets festival. Temaer som er veldig oppe i tida og som det er bra får mer søkelys på seg, avslutter Nygaard med.


Karl Rikard Nygaard var spesielt imponert over all informasjonen de ansatte kunne bidra med. Foto: Adrian Heggem Misfjord. 


Bilder henger overalt i det gamle bygget. Foto: Adrian Heggem Misfjord.