Optiker Carsten Stæune Bech ved Brilleland Stenersgata markerer Verdens Synsdag. Foto: Ida Sofie Aagaard Bredholt.

Viktig markering av Verdens Synsdag

Verdens Synsdag ble markert verden over 13.oktober. Tradisjonen tro ville brillekjeden Brilleland trekke frem dagen på sin egen, spesielle måte.
Lørdag, 22 oktober, 2022 - 15:06

Etter initiativ av Verdens Helseorganisasjon(WHO) er det bestemt at hver andre tordag i oktober skal være en dag for å rette oppmerksomhet, og dele kunnskap om blindhet og synshemming. 

Viktig markering

Optiker Carsten Stæune Bech ved Brilleland Stenersgata, mener det er viktig å markere Verdens synsdag. Dette for å rette fokus mot mennesker som ikke har mulighet til å opprettholde god øyehelse. Brilleland har samarbeidet med organisasjonen Vision for All siden 2003, som har til formål å gi synshjelp til mennesker som ikke har mulighet til å skaffe det selv.

–  Vi er priviligerte, mener Stæune Beck.


Brilleland Stenersgata samarbeider med Vision for all, for å kunne bidra til å gi øyehelsehjelp til mennesker som trenger det. Foto: Ida Sofie Aagaard Bredholt

Donerer penger til humanitær organisasjon

Gjennom samarbeidet deres med Vison for All, samlet Brilleland i fjor inn 221.000 kroner som vil bidra til å dekke prosjektreiser for organisasjonen. Året rundt tar de også imot gamle briller som folk ikke bruker lenger. Disse brillene blir med på reisene til Vision for all, og deles ut til mennesker som trenger det. I perioden 10.-16. oktober donerer Brilleland 50 kroner til den humanitære organisasjonen for hver synstest som bestilles.

 – Kontroller synet en gang iblant

Stæune Beck forteller om folk som kommer for å sjekke synet og helsen til øynene sine, som har problemer som kunne vært forebygd. Han anbefaler å oppsøke en optiker hvert 2-3 år for å kontrollere syn og opprettholde god øyehelse.