Luftakrobatikk show på Veitvet scene. Foto: Nysirkus Bjerke

Åpent tilbud for barn og unge

Onsdag var det luftakrobatikk show på Veitvet Senter. Sirkuset "Nysirkus" på Bjerke er et åpent tilbud for alle barn og unge.
Mandag, 28 november, 2022 - 00:24

Nysirkus Bjerke er et sted for nyskapende aktiviteter, opplevelser og kreativ utfoldelse med over 6 fagsøyler. Luftakrobatikk er en av dem. Barna har tatt med deres nærmeste og vist frem deres resultat. 


Populært attraksjon for barn. Foto: Nysirkus Bjerke

Leder for sirkuset, Mette Trude Johansen sier at hovedtyngden av deltagere er fra 8-13 år, og luftakrobatikk sammen med spesialakrobatikk er kursene som er mest populært med 268 deltagere. 

− Vi har et stort semester avslutning på sommeren der alle 600 barna kan få opptre på scenen for deres foreldre, besteforeldre og andre bekjente, sier hun. 

Johansen legger til at luftaktobatikk showet som har blitt vist er for at foreldre og barnas nærmeste skal få en smakebit på hva de gjør. 

− De har lagt frem et lite show som de gleder seg veldig til å vise frem, sier hun.


Mette Trude Johansen er leder for Nysirkuset på Bjerke. Foto: Andreea Stanciu 

Gratis

−Dette er et kommunalt gratis tilbud for alle barn mellom 4 til 20 år, fordi vi ønsker å utjevne levekår slik at alle som vil skal ha muligheten til å være med på det. Vi tar imot alle barn, og inkluderer alle, påpeker lederen. 

Hun nevner også at de får mange positive tilbakemeldinger, og at barna alltid gleder seg til å komme på de ulike kursene. 

Lange ventelister

Nysirkus Bjerke har til tider lange ventelister.

− Ventelistene varierer fra år til år, men ofte er det over 100 deltagere som står på venteliste for å få plass innen alle fagsøylene, sier hun. 

Eva-Maria Budileanu er et av barna som går på luftakrobatikk og som har vist frem sitt resultat. 


Eva-Maria Budileanu (10) på showet. Foto: Andreea Stanciu

− Luftakrobatikk er det morsomste jeg vet, fordi vi kan klatre og gjøre masse triks, sier jenta. 

Hun har gått på kurset i over et år, og vil fortsette.

Budileanu liker å vise frem hva hun har gjort, og sier at hun gleder seg veldig til neste trening.