Representanter fra flere bedrifter spilte parsjakk med frivillige ungdommer. FOTO: Misha Galinsky

Bruker sjakk til inkludering og integrering

Fredag 5. november deltok flere aktører fra det norske næringslivet i en innsamlingsaksjon i form av parsjakkturnering. Pengene gikk til prosjektet - Næringslivet møter østkanten.
Tirsdag, 8 november, 2022 - 11:22


Pontus Carlsson er en svensk stormester som leder prosjektet. FOTO: Misha Galinsky

Næringslivet møter østkanten er et prosjekt som fokuserer primært på Groruddalen og skal hjelpe ungdommer med å bli kjent med hverandre. De har valgt å bruke sjakk som en måte å koble ungdommene sammen på og gi dem muligheten til å få seg jobber som sjakktrenere og instruktører. Prosjektet støttes av flere aktører som er villige til å introdusere ungrommene til arbeidslivet og gi dem en forsmak på hvordan det er å jobbe. Fredag 5. november ble det arrangert flere aktiviteter på økern portal, som simultan mot Aryan Tari og parsjakkturnering for alle som hadde lyst til å delta. Journalen har besøkt arrangementet for å møte Pontus Carlsson, lederen for Næringslivet møter østkanten og deltakerne for å finne ut mer om hva prosjektet handler om.

 

Emneord: