Logoen til house Of Nerds som henger i baren deres. Foto: Oliver B. Ivanowitz.

Et fysisk møtested for de digitale

House of Nerds er et fysisk møtested for de som henger i den digitale spill verden.
Mandag, 28 november, 2022 - 00:47

House Of Nerds er et sted for de med felles interesse og likesinnede rettet inn mot gaming eller andre “nerde” innteresser. Man kan ta seg en øl og slappe av med brettspill, dataspill og konsoll spill. Det arrangeres også quiz kvelder på Hon (House of Nerds).

Det er Studentenes tiltakspakke som arrangerer quizen på House Of Nerds. Studentenes tiltakspakke tilbyr lavterskeltilbud for studenter, der SiO ble i februar 2022 tildelt 15,45 millioner kroner til forebyggende tiltak rettet mot den psykiske helsen til studenter. 

 


Et av spillkonsollene som man kan spille på Hon. Foto: Oliver B. Ivanowitz

 

Vilde Christine Sollien, som er kommunikasjonsrådgiver for studentenes tiltakspakke og Studentsamskipnaden SiO. Skriver at målet deres er å lage et møtested for studenter der alle kan møtes og bli kjent. Og at Samarbeid og arrangementer som dette er en del av det totale tilbudet til SiO, hvor de førsøker å planlegge aktiviteter som treffer mange ulike målgrupper.

Målet deres er også å ha et forebyggende tiltak rettet mot den psykiske helsen til studenter. Sollien skriver på e-post;


Vilde Christine Sollien, kommunikasjonsrådgiver for studentenes tiltakspakke og Studentsamskipnaden SiO. Foto: privat

«Vi vet fra SHoT-undersøkelsen i 2022 at mange studenter føler seg ensomme. Vi håper at flere møteplasser som denne bidrar til bedre sosialt samhold” skriver Sollien.

 

 

 

 

 


Quizen er i gang! og gruppenavnet deres er Nintendo64. Foto: Oliver B. Ivanowitz.

– God atmosfære


Fra venstre: Erik, Jørgen, Johannes og Simon er ferdig med quiz. De endte på 3 plass i runde 1 og 4 plass i runde 2. Foto: Oliver B. Ivanowitz

Studentene fra OsloMet synes at det er bra atmosfære på House Of Nerds, og de liker at de kan bli kjent med flere med samme interesse.


Johannes er fornøyd etter endt quiz. Foto: Oliver B. ivanowitz

– Stemningen er er bra, men mikrofon lyden av quiz lederen kunne værrt bedre. Jeg liker gaming generelt så dette er fint for min del. Spesielt her vi siter akkurat nå, på grunn av at dert er Super Smash rett ovenfor oss. Jeg synes også at det er en god atmosfære her, og at det ser moderne ut, forteller Johannes.

 

 

 

 

 

 


Simon er fornøyd etter endt quiz. Foto: Oliver B. Ivanowitz

– Jeg liker konseptet at det er bar og gaming på samme sted, forteller Simon.

 

 

 

 

 

 

– Lettere å bli kjent med andre her


Mellom inngangen og baren. Foto: Oliver B. Ivanowitz


Erik er fornøyd med hvordan det er på House Of Nerds. Foto: Oliver B. Ivanowitz

– Jeg tror det er lettere å bli kjent med andre her, på grunn av at de fleste her har en lik interesse, og folk virker veldig hyggelig her, forteller Erik.


Jørgen skrev ned alle svarene på quizen. Foto: Oliver B. Ivanowitz

– De fleste her har vel samme interesse, så jeg vil tro at det er ganske enkelt å snakke og bli kjent med andre her, forteller Jørgen.

 

 

 

 

 

 

 

Erik, Jørgen og Simon mener det samme, untatt Johannes.

– Gamere er veldig usosiale folk, så jeg tror ikke at det er lett å bli kjent med nye her. Men kan hende at det er lettere enn det jeg tror hvis jeg prøver, forteller Johannes.

Men Simon legger til at det kan oppstå debatt imellom folk på House Of Nerds.

– Jeg tror terskelen er ganske lav for at det kan oppstå krangler, om for eksempel diverse gaming temaer, eller om filmer og tv - serier, forteller Simon.

 

 

 

 

Emneord: