Det var quizlagets første gang på Godthåb denne torsdagen. Fra venstre: Natalia Olsen og Morten Grinna Normann. Foto: Emilie Hauger Tangen

Start et quizlag

Journalen har samlet sammen et knippe gode pubquizer du kan dra på hver eneste uke i Oslo sentrum.
Fredag, 25 november, 2022 - 16:30

Den kalde mørketida har meldt sin ankomst, og mange er på utkikk etter hyggelige inneaktiviteter. Hvorfor ikke omfavne den folkelige pubkulturen og dra på quiz denne vinteren? Samle dine glupeste kjente og kjære, pugg de gamle genispillene i hylla, og kom dere på quiz!

Forventninger blant deltakerne 

– En god quiz må være innom flere ulike sjangre så alle på laget føler de kan bidra, sier Morten Grinna Normann. 

Normann og Grinna stilte beklageligvis opp på Godthåb med kun halve laget denne kvelden, men konkurranseinnstinktet var likevel på topp. 

– Vi er egentlig en gjeng som pleier å dra på quizer sammen, men siden flere har begynt å jobbe mer ble det sånn denne gangen. Det ble masse quiz på Utendørs på St. Hanshaugen i sommer, og noen ganger på Asylet også, sier Normann. 

Quizmaster Aron Lindegård innfridde deltakernes forventninger, og kunne friste med bildeoppgaver, lytteoppgaver og en rekke ulike kategorier med spørsmål.

– Jeg pleier å skrive ned en del etterhvert som jeg kommer på ting, og etter beste evne å lage varierte spørsmål, sier Lindegård.


Etter quizen må quizmaster gå gjennom resultatene. Aron Lindegård. Foto: Emilie Hauger Tangen

– Dette er egentlig lavsesong for quiz. Alle er opptatt med julebord, eller så vil de bare være hjemme, så sånn sett er det en litt tung tid.

Lindegård har gjestet ulike utesteder som quizmaster i et par år allerede, og arrangerer ukentlige quizer både på Uhørt og Godthåb. 


Noen av spørsmålene krevde omfattende diskusjon. Foto: Emilie Hauger Tangen Foto: Emilie Hauger Tangen

Ukesoversikt

Kanskje er du blant de som vil starte uken på Queens, det kjente og kjære gule murhuset mellom Brugata og Spektrum. Det kan du med en heidundrandes allmennquiz hver mandag klokken 19. Eventuelt tilbyr Salt quiz på samme tid om det er mer din “vibe.”


Quizmasterne på Cafékontoret rulleres ukentlig. Foto: Emilie Hauger Tangen
 

På tirsdager er det bare å dra med seg laget sitt til Gamlebyen for den populære nabolagsquizen på Cafékontoret. Her byr de også på julestemning, samt et godt utvalg pubmat. 

For å sprite opp litt kan du bytte ut allmennquizen med allmenn- + musikkquiz på Dapper på onsdager. Blir det for mye naturvin og yoghurt bowls her kan du heller besøke Bohemen eller Asylet, som også har ukentlig onsdagsquiz.

På torsdager fikser Aron Lindegård premier til første-, andre-, og tredjeplasslaget på Godthåb. Ellers har Dattera til Hagen quiz på samme tid tredve meter unna. 

For en særdeles deltaljert oversikt over quizene i byen kan du sjekke ut pubquizlista til Norges quizforbund. 

Emneord: 
Tags: