Bjørn Saltnes er en av dem som tar i bruk tilbudet i Holmlia. I dag ble det avis og boka "Enevelde og undergrunn" til kaffen. Foto: Tina Ommang Stensbye

Morgenstund har gull i munn

Deichman Holmlia tilbyr kaffe og godt lesestoff alle hverdager.
Fredag, 4 november, 2022 - 12:50

– Å være alene sammen med andre, skaper et fellesskap, forteller ansatt ved Deichman Holmlia, Rachel Holm.

Ved Deichman på Holmlia serveres det gratis kaffe alle hverdager fra klokkken 10.00 til klokken 12.00. Her kan du komme og nyte en kopp nytrukket kaffe, lese dagens aviser og starte morningen på best mulig vis. Sakte men sikkert fylles lokalet opp av alle aldersgrupper, som ønsker en rolig start på morgenen. 


Etterhvert vil avisene gå fra pynt til lesestoff. Foto: Tina Ommang Stensbye

Alle typer lesestoff

Bjørn Saltnes kan fortelle at han er veldig fornøyd med tilbudet her i byen. Han drar hit ofte, og muligheten til å lese dagens aviser, låne bøker og møte folk, synes han er veldig fin. 

– Kaffen er god, og jeg har fått lånt meg en tjukk bok nå, forteller Saltnes med et stort smil.


For Rachel Holm er det ingen sak å sette på en kanne kaffe om morgenen. Foto: Tina Ommang Stensbye

Skaper café følelsen

Ansatt ved Deichman Holmlia Rachel Holm, kan fortelle at det varierer hvor mange som kommer, men at det alltids kommer noen. Deichman Holmlia er det eneste stedet som har dette tilbudet, noe Holm forteller at er fordi de ønsket å prioritere dette av arrangementsmidlene sine. Hun forteller videre at de ønsker å oppnå en følelse av å kunne gå ut, uten at det koster skjorta.

– En kopp sort kaffe på café i dag koster fort 50 kroner, så da er det et fint tilbud for folk å komme hit, forteller Holm. 

Etter en lang pause under pandemien, har Deichman Holmlia åpnet igjen i nye lokaler. Holm forteller at biblioteket skal ha en demokratiserende effekt i samfunnet, og at slike tilbud hjelper på det.