De internasjonale studentene, (f.v.) Yasmin Kuhaupt, Bahar Dasdomir og Junia Stein kommer til hver kaffetid. Foto: Ingerid Frogner Forvik

Populær kaffetid

På OsloMet arrangeres det kaffetid hver uke. For flere studenter har dette blitt en torsdagstradisjon.
Lørdag, 5 november, 2022 - 21:59

På torsdager, fra kl. 14-16, arrangeres det kaffetid på OsloMet. Da kan alle studenter ta turen innom for en kaffe, noe godt og en hyggelig prat. Målet er å skape mer sosialt liv på campus. Det ukentlige arrangementet blir stadig mer populært.

Thea Valdstein er studentlivsassistent, og er med på å drifte kaffetid. Hun forteller at interessen for kaffetid har økt kraftig etter pandemien.

– Vi ønsker å skape mer sosialt liv på campus. Dette er et av tiltaket vi håper kan bidra til et mer samlet og inkluderende miljø, sier Valdstein.

Fornøyde studenter

For flere studenter har kaffetiden blitt en koselig tradisjon, som de setter pris på. Yasmin Kuhaupt, Bahar Dasdemie og Junia Stein er internasjonale studenter fra Tyskland, ved OsloMet.

­– Det har blitt en tradisjon for oss å komme innom, på torsdager. Det er veldig sosialt, og vi vet at alle vennene våre kommer, sier Stein.

Studentene forteller at de setter stor pris på den ukentlige kaffetiden. 

– Det er skikkelig koselig. I tillegg er det gratis kaffe og en snack, det hjelper nå som alt er så dyrt, sier Kuhaupt.

De forteller at alt som er gratis blir satt stor pris på, i en tid hvor alt er dyrt. 

– Som internasjonale studenter har vi ikke så mye penger, så vi setter pris på alt som er gratis, sier Stein.

– Det er et fint tiltak av OsloMet, helt perfekt for oss studenter, sier Kuhaupt.

Tror gratis mat er nøkkelen

Lavterskel-tilbudet som baserer seg på en gratis kaffe, noe å bite i og en liten prat har blitt en suksess. Ønsket er å skape sosiale tilbud, som bidrar til flere møteplasser for studentene.

– Vi ønsker at dette skal være et lavterskel-tilbud. Alle er velkomne til «kaffetid», sier Valdstein.

Studentlivsassistenten tror gratis servering er hemmeligheten bak suksessen. 

– Mange kommer innom for en gratis snack, men når de først er innom blir de ofte stående og slår av en liten prat.


Studentene blir tilbudt kaffe og lefser. Foto: Ingerid Frogner Forvik

Travle timer

De frivillige merker stor pågang i de to timene kaffetiden foregår. For hver uke merker de en økning i antallet som kommer innom.

– Det er travelt, men det er bra. Både nye og gamle ansikter dukker opp hver uke, sier Valdstein.


Studentene står i kø. Foto: Ingerid Frogner Forvik

 

Emneord: