Aldri før har nordmenn reist så mye. Foto: News Oresund (CC BY 2.0)/Flickr

Rekordstor reiselyst

Aldri før har nordmenn reist så mye som nå, ifølge nye tall fra SSB.
Tirsdag, 29 november, 2022 - 14:45

Utenlandsreiser har skutt i været etter pandemien, men også antall innenlandsreiser har holdt seg høyt i 2022. I 3. kvartal ble det målt 7 millioner reiser av nordmenn i eget land. Dette er noe lavere enn samme kvartal i fjor, men fortsatt flere innenlandsreiser enn før pandemien. 

Rådgiver i SSB Boyd Oyer sier til SSB at det høye antall Norgesreiser som vi så gjennom pandemien har fortsatt utover i 2022. 

Bra år for Oslo

VisitOSLO erfarer derimot flere antall reisende nå enn før pandemien. De viser til fulle restauranter og hoteller i sesongen 2022. 

— Det har vært et fint år for Oslo. Det har jo tatt seg bra opp igjen etter de to siste årene og 2022 har vært et mye bedre år enn de to foregående. Besøksnæringen i Oslo er nok ikke helt på nivå med før pandemien helt ennå, men 2022 var i hvert fall for Oslo et tydelig tegn på at pandemien er på hell. Folk er ute i gatene igjen, ting har åpnet igjen og restauranter og hoteller er fulle, sier Thea Gunnes, leder for samfunns-og myndighetskontakt i VisitOSLO.

De opplever at det er mest utenlandske turister som henvender seg til deres turistkontor, men viser til at dette kan være fordi nordmenn ikke kjenner samme behovet og heller besøker nettsidene deres. 

Emneord: