Oskars boller blir fort borte. FOTO: Eivind Idland Hansen

Butikkene må ta seg en bolle

Sjukt mye sjoko ga sjukt mye salg. Nå er Westerlin-bollene utsolgt.
Onsdag, 1 mars, 2023 - 14:09

– Jeg har aldri sett en vare forsvinne så fort fra hyllene som disse bollene, sier Kiwi-ansatt Frida Marie Myhr. 

Tirsdag denne uka tok influenseren Oskar Westerlin til TikTok-kontoen hans for å meddele at bollene hans allerede er ute av produksjon grunnet ekstremt høy etterspørsel. Videre fortalte han til følgerne sine at bakeriene er nødt til å ta en pause for å samle nok råvarer til å kunne produsere mye større mengder. 

Bollene falt i stor smak hos de aller fleste og ble utsolgt kun få timer etter at matbutikkene åpnet hver dag forrige uke. Kiwi-ansatt Frida Marie Myhr (23) forteller til Journalen hvordan bolle-feberen var første salgsuke.


Frida Marie Myhr (23) fikk bolle-sjokk da Oskars Bolle kom i butikken. FOTO: privat. 

– Den første uken var det lange køer utenfor butikken. Det var i hovedsak yngre gutter mellom 10-20 som alle løp rett bort til bakevare-avdelingen, fortsetter hun. 

Videre forteller hun at butikken ikke fikk inn nok varer til å tilfredstille forbrukernes behov. Da prøvde butikken å skaffe flere boller, men fikk raskt et nei til svar. Det var nemlig ikke nok boller igjen fordi alt var utsolgt. 

– Vi fikk til slutt ikke inn nok boller og prøvde å bestille flere, men det gikk dessverre ikke, avslutter hun. 

Hadde større forventninger

Likevel var det noen som klarte å få kloa i bollene den korte tiden dette var mulig. Blant disse var student Tord Onstad Sletten (21). 


Tord Onstad Sletten (21) rakk å smake Oskars Bolle før den forsvant fra butikkhylla. FOTO: privat.

– Jeg måtte jo ta meg en runde for å lete etter bolla da. Når du ser alle legge ut videoer på Tik-Tok av at den er god så får man jo lyst til å smake selv, sier han.

Videre forteller Sletten at selve bollen kanskje ikke sto helt til forventningene

– Bollen var jo god, men etter at den har fått så mye omtale hadde jeg nok litt større forventninger. Jeg gir den en syv av ti, fortsetter han.

Sletten avslutter med hvorfor han tror bollen ble så populær.

– Oskar Westerlin er jo en av Norges mest kjente profiler om dagen, så det overraska meg ikke at bollene ville falle i smak hos følgerne hans. Men at det skulle bli så stor “hype” som det har blitt nå hadde jeg ikke trodd, avslutter studenten.