Huset ble totalskadd etter et lynnedslag og påfølgende brann i 2014. Foto: Johanna Knudsen Rostad

Huset med det rare i

Etter dugnadsinnstats, donasjoner fra generøse givere og en fredning fra byantvikaren er Hjelms gate 5 snart åpent for drift igjen. Dette til glede for alt fra sjakkentuasiaster, tidligere straffedømte og ivrige skribenter i Gateavisa.
Torsdag, 16 februar, 2023 - 17:28

Hjelms gate 5, kjent som Hjelms gate 3, på Oslo vest ble truffet av et lynnedslag i 2014 og fikk omfattende brannskader. Huset har vært åpent siden slutten av 1960-tallet og har fungert som et fristed for hippier, anarkister, kunstnere og vegetarianere. Nå er det like før huset kan åpne for kommersiell drift til store glede for ildsjelene som har lagt ned både tid og penger for å få det godkjent av plan- og bygningsetaten.

 

Emneord: