NRK Marienlyst. FOTO: Lea Girolami Bråthen.

Sophie Elise-stormen: NRK har mottatt mer enn 4000 klager

Kringkastingsrådet har mottatt over 4000 klager på podkasten «Sophie og Fetisha». Det opplyser rådssekretær Erik Skarrud til Dagbladet.
Mandag, 27 februar, 2023 - 13:06

Klagene har kommet i etterkant av at Sophie Elise Isachsen (28) publiserte et bilde på sosiale medier av seg selv og en venninne. Venninna holdt en pose med noe hvitt innhold i, og det ble raskt spekulert om innholdet var narkotika. 

De aller fleste klagene Kringkastingsrådet har mottat baserer seg på at influenseren har et samarbeid med NRK, og det faktum at NRK bruker henne som en rollemodell. 

Isachsen valgte å holde en lav profil etter publiseringen av bildet, men svarte til slutt i den nevnte podcasten.

– Jeg er dritsliten, og det er ikke rett nå. Det føles litt som om jeg har blitt kastet rundt i en tørketrommel i en uke. Jeg vil ikke, jeg gidder ikke, uttalte hun. 

Torsdag forrige uke møtte kringkastingssjef Vibeke Fürst Hagen (54) opp til programmet «Debatten» på NRK, der hun ble grillet av kollega Fredrik Solvang (45).

Høyskolelektor ved Høyskolen Kristiania og kommunikasjonsekspert Ketil Raknes var ikke imponert over kringkastingssjefen.

- Det eneste positive med debatten var at NRK satte et kritisk søkelys på seg selv, og at Solvang avkledde sin egen sjef fullstendig. Det viser at de fortsatt tar journalistikk på alvor, uttalte han til Dagbladet.

Emneord: 
Tags: