OPPHETET: Stemningen mellom lagene tilspisset seg i løpet av andre periode. Foto: Fredrik Olaustuen/Hamar Arbeiderblad

Vill seier på hjemmebane

Lørdagens fjerde semifinalekamp mellom Vålerenga og Storhamar bød på intenst spill og tøffe taklinger.
Mandag, 27 mars, 2023 - 14:07

Etter torsdagens seier til Storhamar, er spenningen til å ta å føle på før fjerde semifinale i Fjordkraftligaen på Jordal Amfi. Vålerenga har vunnet én av syv kamper hittil, og Storhamar er i foreløpig ledelse med to kampseiere.

Med fullsatt tribune på hjemmebane utliknet Vålerenga til 2-2 i kamper i semifinaleserien, med 6-3 mot Storhamar. Hjemmelaget har en klar fordel:

– Det er mye mindre isflate, noe vi er vant med. Det er moro å spille når du har hele Jordal i ryggen som roper og heier, sier Andreas Martinsen, som ble kåret til banens beste ved kampslutt.

BANENS BESTE: Andreas Martinsen, med draktnummer 54, ble kåret til banens beste på lørdagens kamp. Foto: Maria Moen Nordli

Jevn start

Storhamars Samuel Solem scorer kampens første mål etter bare to minutter, men halvveis inn i første periode ligger begge lag helt jevnt med ett mål og fem målsjanser hver.

Etter flere avblåsninger og utvisninger sørger Vålerengas Sebastian Johansen for et pent mål. Dette til tross for at laget er i undertall. Like etter sikrer Andreas Martinsen nok et mål til Vålerenga, som etter første periode leder 3-2 over Storhamar.

Kampens vendepunkt

– Storhamar kjemper jo bra, og det er jevnt en stund, men i andre periode får vi overtaket. Samtidig vet vi at de har spillere som kan gå inn og avgjøre, forteller Martinsen.

Martin Røymark scorer enda et mål for hjemmelaget, fire minutter inn i andre periode. Etter seks og et halvt minutt og ett anullert mål til Storhamar, leder Oslo-laget med 4-2.

– Dette er kanskje første kampen i serien som vi spiller vi sånn som vi skal spille. Vi spiller enklere og smartere som et lag, og det gir resultater, sier Martinsen fornøyd.

Hett på isen

Storhamar spiller ustrukturert i andre periode og det blir raskt opphetet stemning på isen. Kølleslag, slossing og spenning av ben vitner om et frustrert bortelag. Seks spillere blir til sammen utvist i perioden.

KAOS: I andre periode brøt det ut flere slåsskamper, og Vålerengaspiller Andreas Martinsen skal ha blitt bitt i fingeren. Foto: Maria Moen Nordli

Andreomgang har nesten utelukkende utspilt seg på Storhamars banehalvdel. Med få minutter igjen har bortelaget kun hatt tre målsjanser, mot Vålerengas 16. Med kun to og et halvt minutt igjen av omgangen, sitter to spillere fra hvert lag utvist for slåsskamp.

To mål i undertall

Seier: Sebastian Johansen etter å ha scoret kampens siste mål. Foto: Fredrik Olastuen/Hamar Arbeiderblad

I siste omgang er Storhamar mer på hugget, men Vålerenga spiller med godt forsvar. For andre gang i samme kamp sikrer Sebastian Johansen mål til Vålerenga med laget i undertall. Å score mål i undertall er sjelden, spesielt i én og samme kamp.

Denne runden er det Vålerenga som står for flest utvisninger, men de klarer likevel å sikre seier på hjemmebane.

– Det var deilig. Det ble hett utpå der, men det var deilig å få en overbevisende seier i dag, smiler Andreas Martinsen.