Christin Berg er programdirektør ved Nordisk Film Kino og gleder seg stort til Filmfesten. Foto: Mia Johanne Sivertsen

– Folk burde flytte inn på Klingenberg

Fra 1. til 4.februar arrangerer Klingenberg kino Filmfest. Det skal vises totalt ti førpremierer på vinterens kommende filmer.
Fredag, 2 februar, 2024 - 10:53

Christin Berg er en av arrangørene av Filmfesten på Klingenberg kino. I dag åpnet de Filmfesten med filmen «Perfect days». 

– Vi skal ha førpremiere på ti filmer utover de neste dagene. Disse filmene er av høy kvalitet og markerer seg i den kommende Oscar-sesongen, forteller hun. 

– I dag får vi besøk av filmkonsulent Kalle Løchen, som skal introdusere filmen foran en nesten helt fullsatt sal. Det gleder vi oss veldig til og synes det er veldig stas, smiler hun. 

Klingenberg får mer besøk på visningene i helga. På lørdag skal regissør Thea Hvistendahl ta turen innom. 

– Vi ønsker spesielt å løfte opp den norske filmen «Håndtering av udøde» som har premiere om en uke. Den skal vi vise her på lørdag, og da får vi besøk av regissøren Thea Hvistendahl, som skal prate litt før visningen. Det blir stas, smiler hun. 


Publikum strømmet inn i lokalene på Klingenberg for å få med seg den første visningen. Foto: Mia Johanne Sivertsen

Årlig arrangement

Berg har ambisjoner om å få Filmfesten til å bli et årlig arrangement, som forbedres og utvikles for hvert år.

– Vi jobber for at Klingenberg Filmfest skal bli et årlig arrangement på akkurat denne tiden her. Det er så mye bra film som kommer akkurat nå, særlig inn mot Oscar-sesongen, forteller hun.

– Vi hadde en liknende Filmfest i fjor, men i år har vi utviklet og forbedret den litt mer. Vi tenker at dette er kommet for å bli, sier hun.

– Berg og dalbane av opplevelser

Berg forteller at det skal vises mange forskjellige typer filmer i ulike sjangre, men at felles for dem er filmer av høy kvalitet. 

– Jeg anbefaler virkelig folk å komme å se. Folk burde bare flytte inn på Klingenberg, så kan de se film fra i kveld til søndag kveld, ler hun. 

–Det blir en berg- og dalbane av ulike opplevelser, følger hun opp med.

Videre forteller hun at hun ønsker å tilby folk det beste av det beste på en helg ved å hylle den gode kinofilmen.

– Det å se film på kino gir jo en helt annen opplevelse enn å se film hjemme i stua. Så om du er interessert i film er dette et fint tilbud, avslutter hun. 


Pål Henry Engh og Trond Taugbøl gledet seg stort til filmen «Perfect Days». Foto: Mia Johanne Sivertsen

– Vi elsker film

Kompisene Pål Henry Engh og Trond Taugbøl var to av mange som tok turen til Klingenberg i dag. De hadde ikke fått med seg at det skulle holdes Filmfest på Klingenberg denne uka. 

– Vi visste ikke at det var Filmfest her fra i dag til søndag. Vi skulle bare på kino vi, ler Taugbøl. 

– Det var helt tilfeldig. Egentlig har vi gjort noe helt annet i dag. Vi bare ramla inn her, men vi elsker film, sier Engh. 

– Det er et veldig fint tilbud da og gøy at man får se filmer før premieren, følger Taugbøl opp. 

Kompisene skulle se skulle på den første filmvisningen som var filmen «Perfect days». De hadde på forhånd hørt mye bra om filmen, og gledet seg veldig til filmstart.