Petter Northug løfter Tour De Ski-trofeet fra 2015 etter målgang. Foto: Erlend Grov Statle

Northug imponerte i comebacket

Han mottok også endelig Tour De Ski-trofeet for seieren i 2015.
Lørdag, 3 februar, 2024 - 16:38

Petter Northug (38) har ifølge VG ikke gått et ordinert skirenn på over fem år. Når han da var oppmeldt til 10 km fristil i Norgescuprennet på Nes, var det dagene før rennet diskusjon om Northug i det hele tatt ville møte opp. Den 13 ganger verdensmesteren har nemlig vært oppmeldt til renn tidligere i sesongen uten å komme.

Men Northug han kom. Med startnummer 243 runget Jann Post’s kommentering fra da skiløperen ble verdensmester på samme distanse i Val di Fiemme for 11 år side over anlegget på Nes. Publikum brøt også ut i jubel, og det var liten tvil om hvilken utøver som fikk det største jubelbrølet både ved start og målgang.  


Petter Northug ga alt før målgang. Foto: Erlend Grov Statle

Og selv om han endte som nummer 35, ett minutt og 14 sekunder bak vinner Iver Tildheim Andersen, imponerte 38-åringen ekspertene tilstede på stadion. Northug har nemlig kun gått langløp siden han la opp i slutten av 2018. Løperen sa at dette ble en «fin hardøkt» som opplading til langløpssatsingen fremover.

– Jeg følte jeg fikk tenna i isen i det siste terrenget borti her, så det ble mye fart og puls altså, berettet Northug til Journalen i pressesonen etter målgang.

For Northug var det gøy å få gå skirenn på Nes skiannlegg igjen. Skiløperen ble minnet på gode minner ifra året han slo gjennom som skiløper i 2006.

– Jeg fikk mimra tilbake til 2006 da jeg vant skandinavisk cup her, så dette var veldig gøy, sa Northug med et glis

Tildelt pokal for tidligere sammenlagtseier.

Northug ble også tildelt sammenlagtseieren fra tour de ski for 2015. Northug ble ordinært nummer to, men ble tilkjent seieren etter at vinner Martin Johnsrud Sundby  ble dømt for ulovlig bruk av astmamedisin. Nå ble han endelig tildelt premien.

– Det skal jeg ligge med i natt!, sa Northug, til latter fra publikum

– Nå skal jeg mimre tilbake til Tour de Ski og 2015-sesongen, så dette blir en god lørdag, la Northug til

I 2015-sesongen hadde han også sitt beste mesterskap i karrieren, med fire gull under VM i Falun.


Northug i intervju med arrangøren etter at han mottok Tour De Ski-trofeet. Foto: Erlend Grov Statle

Rennet skulle egentlig gå til Tromsø


Leder av organisasjonskimiteen, Vegar Johansen. Foto: Erlend Grov Statle

Nes ski- og sykkelanlegg har ifølge leder av organisasjonskimiteen, Vegar Johansen sakte men sikker utbreding de siste årene. De har arrangert flere store arrangementer tidligere, men akkurat dette skulle egentlig gå til Tromsø.

– Vi fikk spørsmål fra Skiforbundet om å ta dette arrangementet. Det skulle egentlig gått til Tromsø, men der ble de ikke enige om pris på hoteller/sengeplasser, meddeler Johansen

– Da måtte vi jo bare si ja, når vi får den tilliten fra Skiforbundet, legger han til.

Selv om de fikk ansvaret på kort varsel, var ikke dette noe problem. I ski-klubben har de gode rutiner på funksjonærene og de frivillige ifølge Hohansen.

– Dette er det tiende store arrangementet vårt, så dette er ikke så nytt. Det er mye rutine i denne gjengen som driver på her, sier han.

Han syns også det er gøy at en så profilert løper som Northug kommer, men måtte benytte anledningen til å komme med et lite stikk til media.

– Det at han kommer er jo mest dere i media som har fokus på, vitset han humoristisk