Avventende Jens tar ikke seieren på forskudd

Jens Stoltenberg tør fortsatt ikke erklære seg som vinner av valget. Når 97 prosent av stemmene er opptelt, tyder prognosene på nokså jevnt løp, men rødgrønn seier.
Tirsdag, 15 september, 2009 - 00:53


Til yrende jubel og fulle trampeklapp, entret Jens Stoltenberg Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo. Han ville fortsatt ikke erklære seg som vinner av valget.

– Ap har gjort et veldig godt valg, la oss håpe at det når hele veien fram, slik at vi får et fortsatt rødgrønt flertall, sa han.

Rundt klokka 0.30 er prognosene svært jevne, men tyder på et fortsatt rødgrønt flertall med 86 mot 83 mandater.

– Jeg er uansett stolt over å være leder i et parti som har greit å mobilisere så massivt når det virkelig gjelder over uker og måneder, sier Stoltenberg.

Stoltenberg takket sine politiske motstandere for en real valgkamp, og han takket Sp og SV for fire år i regjering, til begeistring for Aps valgvake som svarte med et taktfast «fire nye år».

Han takket også fagbevegelsen, AUF og partifeller i Ap som har jobbet hardt gjennom hele valgkampen.

Når 97,2 prosent av stemmene er opptelt, viser SSBs prognoser at Arbeiderpartiet får 35,3 prosent av stemmene og 64 mandater inn på Stortinget – en økning med tre mandater fra stortingsvalget i 2005. Prognosene viser at de rødgrønne får flertall med 88 mandater. (©NTB)

Emneord: