Elendig valg for KrF

Det var laber stemning på Ekebergrestauranten under KrFs valgvake. Partiet er på vei mot tidenes dårligste valgresultat.
Tirsdag, 15 september, 2009 - 02:17


Etter at stemmer fra 424 kommuner er telt opp, ligger KrF an til å få en oppslutning på 5.6 prosent. Dette er 1,2 prosentpoeng lavere enn ved stortingsvalget i 2005.

- Vi gir oss ikke, vi kommer alltid igjen, sa Dagfinn Høybråten i sin tale under KrFs valgvake på Ekebergrestauranten.

Talen hans ble møtt med stående applaus. Ellers gikk det lang tid mellom applausene. Stående buffet med fantastisk mat og en utrolig utsikt over Oslo kunne ikke endre det faktum at KrF har gjort et av sine dårligste valg noen sinne.

Ensom kamp

- KrF har stått ensom i sin valgkamp, sa Høybråten i talen sin.

Han understreket at selv om KrF står alene, vil de aldri gi etter for appeller om mer penger til de som allerede har nok. KrF vil fortsatt stå på for de fattige. Høybråten kom også med et spark til Arbeiderpartiet og deres forslag om verdighetsgaranti for de eldre:

- De har stjålet våre klær mens vi badet, sa han og påstod at Arbeiderpartiet hadde stjålet ideen fra dem.

Til Journalen sa Høybråten at han ikke var fornøyd med det foreløpige resultatet som viste en tilbakegang på ett mandat i forhold til forrige stortingsvalg.

Han fortalte om den store velviljen partiet er blitt møtt med under valgkampen, og at han er misfornøyd med at dette ikke har slått ut i et høyere antall stemmer.

Regjeringsvalg

Dagrun Eriksen, nestleder i partiet og 1. kandidat for Vest-Agder, sa til Journalen at hun syntes KrF fortjente å få igjen for all innsatsen de har lagt ned i valgkampen.

Hun hadde tidligere på kvelden selv fått skryt for sin innsats frem mot valget.

Som en årsak til det skuffende valgresultatet nevnte hun at dette valget har vært et regjeringsvalg. Dette mente hun hadde gjort at mellompartiene kom dårlig ut.

Ikke gubbeparti

Therese Idsøe og Sigmund Vefring, medlemmer av fylkestyret i KrFU, var skuffet over valgresultatet, men optimistiske når det gjaldt fremtiden.

- Nå må vi ha enda mer innsats. Mange har endt opp med KrF som det partiet de ligger nærmest på flere valgtester på internett. De tenker likevel at det er uaktuelt å stemme på oss, og dette må vi gjøre noe med, sa Therese Idsøe.

Hun nevnte at det er mange unge aktive medlemmer i partiet, men at de har en utfordring med å få folk til å forstå at de ikke er et gubbeparti.

Emneord: