Høyrejubel tross valgnederlag

Høyre har gjort sitt beste valg på mange år.
Tirsdag, 15 september, 2009 - 03:57


Høyre har gjort et brakvalg med 17,2 prosent. Dette betyr at Høyre er det partiet som har gått mest frem i valget. Siden valget i 2005, er dette en oppgang på over tre prosent. Det ser også ut som at de får inn mandater i alle fylkene, noe de ikke har hatt på tjue år. Erna får mye av rosen for dette.

En god leder

Ine Marie Eriksen Søreide, andrekandidat på Høyres Stortingsliste i Oslo, synes Erna Solberg har opptrådt suverent. Hun mener Erna har overrasket alle med sin tilstedeværelse.

- Erna har fremstått som en statsminister i motsetning til alle de andre lederne på borgerlig side. Hun har vært rolig, konkret og kommuniserer klart.

Før resultatet var klart var Ine Marie optimistisk. Hun hadde eksamensnerver.

– Jeg er klam i hendene og nervøs. Tror det er en bra ting at jeg har nerver, ellers hadde jeg nok ikke trodd på en seier.

 

Det var flere enn Ine Marie Eriken Søreide som var nervøse under Høyres valgvake. Foto: Ina Inglingstad

Skrapelodd

Selv om det ikke ble en borgerlig regjering, har Erna og Høyre gjort et godt valg.

Fabian Stang, ordfører i Oslo, mener at Høyre har scoret på at de er åpne for samarbeid.

–  Vi har sagt vi kan samarbeide, men konsentrert oss om politikken. Dette tror jeg har mye å si for at Høyre har gjort et bra valg.

Fabian hadde lenge troen på en borgerlig regjering. Han sammenligner det med et skrapelodd, og sier selv han liker å skrape loddet sakte fordi det gir mye god stemning. Han er forøvrig også fornøyd med innsatsen til alle som har jobbet for Høyre, og spesielt Erna.

– Det at noen som opplever så mye motstand klarer å reise seg opp og bli en favoritt er utrolig, sier Fabian.

 

Erna! Erna! Erna!

Jubelen sto i taket i Høyres valgvake da Erna Solberg holdt sin tale i kveld. Hun la stor vekt på at Høyre skal komme med et styrket Storting som vil bringe norsk politikk fremover.

– Høyre har brettet opp armene, banket på dører og kjempet seg gjennom valget. Vi skal være læringsorienterte og bruke styrken for å gjøre landet bedre. Dette enten vi er i posisjon eller opposisjon, sier Erna.

Hun legger også til at slik valgresultatet er nå, har Høyre gått mest frem og dermed vunnet valget.

– Noen trodde det skulle bli et nederlag, at Høyre ikke skulle vise guts. Det har vi vist i dag. Vi har vunnet valget.

Høyres velgere jublet, selv om det ikke ble en borgelig regjering. Foto: Ina Inglingstad

 

Emneord: