Sponheim går av til våren

Venstre-leder Lars Sponheim varsler at han går av til våren på grunn av det dårlige resultatet i stortingsvalget.
Mandag, 14 september, 2009 - 23:51


– Med et så dårlig resultat som det ligger an til, må noen ta ansvar, sier Sponheim.

Sent på valgkvelden så det ut til at Sponheim ville miste sin plass på Stortinget, samtidig vaket Venstre rundt sperregrensen.

Trist avskjed

– Med disse resultatene har jeg ikke noe i politikken å gjøre. Kjempetrist, sier han.

Sponheim sier at han uansett hadde tenkt å gå av i løpet av neste stortingsperiode. Nå kommer det til å skje allerede til våren, selv om Sponheim tar et bitte lite forbehold.

– Dette er jo ikke det formelt rette stedet å avgjøre dette. Det er nominasjonskomiteen som avgjør, men jeg tror ikke de kommer til å ligge på knærne og be meg fortsette, sier Sponheim til NTB.

– Jeg forstår Lars, det er kjempetrist, sier Venstres nestleder Trine Skei Grande.

Hun vil ikke si om hun er aktuell til å ta over som Venstre-leder.

Trampeklapp

Lars Sponheim kom til Venstres valgvake i restaurant Folket cirka klokken 22.40 mandag kveld og ble møtt av stående trampeklapp av sine egne, det dårlige valgresultatet til tross. Selv kalte Venstre-lederen resultatet «en kalddusj».

– Dette ble ikke den kvelden vil hadde håpet på. Jeg har ikke noen forklaring å komme med, men det har ikke vært lett å være en grønn liten stemme i denne valgkampen, sa Sponheim.

Han håper i det lengste at Venstre havner over sperregrensen på 4 prosent.

– Da vil vi ende med seks-sju mandater, sier Sponheim.

Om han selv mister stortingsplassen er han ikke så opptatt av, sier han. – Jeg gir blaffen i om jeg faller ut av Stortinget. Det viktigste er at Venstre har et fundament å gå videre på. Jeg håper vi klarer denne evinnelige sperregrensen, sier han. (©NTB)

Emneord: