Matre går av som sjefredaktør i Aftenposten

Hans Erik Matre har vært sjefredaktør i Aftenposten siden 2004 og slutter nå av helsemessige årsaker.
Mandag, 26 oktober, 2009 - 13:34


– Etter å ha vært gjennom ett år med krevende medisinsk behandling, er formen i ferd med å bli bedre. Det er imidlertid ikke mulig å lede Aftenposten uten å ha full kraft og det har jeg ikke, sier Matre til Aftenposten.no.

– Derfor har jeg bedt Aftenpostens styreleder om å få gå over i en annen stilling innenfor Media Norge og Schibsted-systemet. Dette vil gi meg muligheten til fortsatt å arbeide med spennende, journalistiske utviklingsprosjekter, samtidig tror jeg det er bedre for min egen helse.

For et år siden ble Matre sykmeldt på grunn av en kreftdiagnose.

– Jeg er svært takknemlig for tiden jeg har hatt i Aftenposten. Til tross for finanskrise og strukturendringer i mediemarkedet, har Aftenposten styrket sin posisjon, sier han.

Aftenpostens styreleder, Didrik Munch, er glad for at Matre fortsetter innenfor konsernet.

– Vi konstaterer med beklagelse at Hans Erik, på grunn av sin helsemessige situasjon, har valgt ikke å komme tilbake til Aftenposten. Vi er derfor glade for at vi fortsatt kan utnytte hans kompetanse innenfor redaksjonell produktutvikling i Media Norge og Schibsted, sier Munch.

Aftenposten styre vil umiddelbart starte arbeidet med å ansette Matres etterfølger. (©NTB)

Emneord: