Anbefaler 18-årsgrense for bruk av solsenger

Strålevernmyndighetene i Norge, Sverige, Island og Finland går sammen.
Onsdag, 11 november, 2009 - 10:42


– Ultrafiolett stråling øker risikoen for å utvikle hudkreft betraktelig, og barn og ungdom er mest utsatt. Personer som blir solbrent i ung alder har større risiko for å utvikle føflekkreft senere i livet, skriver Statens strålevern i en pressemelding.

I en kommentar peker direktør Ole Harbitz på en fersk undersøkelse av solariebruken som er utført av Kreftforeningen i samarbeid med Strålevernet. Undersøkelsen viser at det er en omfattende bruk av solarier blant barn og unge.

– Strålevernmyndighetene anbefaler derfor at det innføres begrensninger fra solstudioer som er åpne for allment bruk, blant annet forbud mot bruk, salg eller leie av solsenger for personer under 18 år. Denne typen regelverk har allerede blitt innført i flere europeiske land, skriver de videre. (©NTB)

Emneord: