1881 skjerper seg etter kritikk

Etter kraftig kritikk av 1881s kundebehandling, har opplysningstjenesten blitt mer effektiv.
Mandag, 25 januar, 2010 - 10:50


Forrige uke avslørte VG at ansatte i opplysningstjenesten 1881 føler seg presset til å forlenge samtalene med kundene. Ved å komme med gjentagelser, stille irrelevante spørsmål og gi tilbud om tilleggstjenester skulle operatørene få samtalen med kunden til å bli så lang – og dyr – som mulig.

– Man kom til et punkt der man følte at man ikke hjalp kunden mer. Man snakket rundt grøten og stilte helt usaklige spørsmål, sier tidligere ansatt Bård Nordfjærn til avisen. Videre forteller han at det hele var en planlagt strategi blant de ansatte for å presse mest mulig penger ut av kundene.

Nummeropplysningen selv har avslått hver kritikk på at de bevisst haler ut tiden, men konserndirektør Anne-Karin Sogn sier til VG at de er innstilt på å forbedre seg og bli mer effektive.
– Strategien er ikke uthaling av tid, det ville kundene ha gjennomskuet. Hvis vi ligger for høyt, da må vi forandre oss, sier hun.

Journalen har ringt gjentatte ganger og sammenlignet de mest brukte nummeropplysningstjenestene, inkludert 1881. Og det kan virke som om 1881s konserndirektør har holdt det hun lovet. Med en gjennomsnittlig behandlingstid på 33 sekunder, er 1881 på samme nivå som både 1880, 1890 og 1888. Flere ganger hadde 1881 til og med vært mye raskere enn de andre nummeropplysningene, hadde det ikke vært for den automatiske opplesningstjenesten av telefonnummeret for kunden på slutten av samtalen.

Hør 1881 svare på Journalens forespørsler her og her.

Gjennomsnittlig behandlingstid

1881: 33 sekunder.
1880: 30 sekunder.
1890: 29 sekunder.
1888: 27 sekunder.

 

Det har ikke lyktes Journalen å få en kommentar fra 1881.

Emneord: