Pels mot vinterkulde

I fjor skapte pelsindustrien stor debatt, etter at det ble offentliggjort bilder og videoer med grov mishandling av pelsdyr. Likevel har sprengkulda sendt pelssalget til himmels.
Torsdag, 21 januar, 2010 - 15:20


Leder for Pelsinform, Morten Sauer, sier at salget hos pelsdyrforhandlerne har vært betydelig større det siste året i sammenlignet med 2008.

- Du kan si at økningen er todelt. Du har de som allerede hadde bestemt seg for å kjøpe pels. Disse kjøpte pels allerede i august, september og oktober. Deretter har du de som kjøpte pels i desember og nå i januar på grunn av kulda, sier han.

De seks siste ukene har de hatt en økning på hele 50%, sammenlignet med tallene fra i fjor.

- På de siste to månedene har næringen solgt for halvparten av omsetningen i 2009. Det er skremmende å tenke på, sier Sauer.

Det kan indikere på at nedgangen vil bli betydelig større neste år, hvis været blir mildere. 

Fakkeltog mot pels

NOAH har siden 1989 kjempet for dyres rettigheter, og har i dag over 2000 medlemmer. Fakkeltoget mot pelsindustri skulle egentlig arrangeres i oktober i fjor, men måtte avlyses etter oppfordring fra helsemyndighetene, i frykt for smitte av svineinfluensa i store folkemengder.

- Vi ønsket ikke at folk skulle være forhindret fra å gå i toget enten fordi de var syke eller redde for å bli syke. Derfor mente vi det var fornuftig å utsette toget, sier leder for NOAH, Siri Martinsen.

I fjor samlet hele 1400 mennesker seg for å gå i toget, men Martinsen håper det dukke opp ennå flere i dag.


Journalen kommer tilbake med mer.

Emneord: