Kristelig Folkeparti under sperregrensen

Går tilbake 2,1 prosent på ny meningsmåling.
Torsdag, 18 februar, 2010 - 11:16


Kristelig Folkeparti får 3,9 prosent oppslutning på meningsmålingen som er utført av Opinion for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i februar. Det er en nedgang på 2,1 prosent, melder NTB.

Dersom målingen var stortingsvalg, ville KrF bare hatt to mandater på tinget. Partiet har i dag ti stortingsrepresentanter. KrF har lavere oppslutning enn Venstre, som på målingen så vidt kommer seg over sperregrensen med 4,2 prosent. Det er en framgang på et halvt prosentpoeng.

Målingen viser klart borgerlig flertall med 92 mandater mot 77 rødgrønne. Høyre og Fremskrittspartiet har nesten flertall alene. Høyre går fram 2,5 prosentpoeng til 24,4 prosent og er sammen med Arbeiderpartiet de store vinnerne av målingen. Ap går opp 3,3 prosentpoeng til 31,4 prosent.

De øvrige regjeringspartiene kan imidlertid notere seg en svak tilbakegang. Sosialistisk Venstreparti går et halvt prosentpoeng tilbake til 6,9 prosent, mens Senterpartiet går ett prosentpoeng tilbake til 5,0 prosent. Fremskrittspartiet har en framgang på 0,2 prosentpoeng til 22,4 prosent og er det nest største partiet på borgerlig side.

Emneord: