Stoltenberg inviterer til debatt om velferdssamfunnet

Opposisjonen er lei av prat og vil ha handling.
Onsdag, 17 februar, 2010 - 15:24


Onsdag inviterte statsminister Jens Stoltenberg til rådslag i Stortinget. Temaet var regjeringens nye prosjekt “Samarbeid for arbeid” som skal bidra til debatt om hvordan det norske velferdssamfunn skal utvikles.

Med sitatet “Sølvdalaren er størkna av mannesvette” åpnet statsminister Jens Stoltenberg debatten og understreket med det betydningen av et folk i arbeid og hvor viktig det er å få ned arbeidsledigheten.

- Arbeid til alle er jobb nummer én, fordi arbeidsledighet rett og slett er skadelig for samfunnet, sa Stoltenberg.

Hør Jens Stoltenberg snakke om Samarbeid for arbeid her.

Lite nytt

Videre understreket Stoltenberg betydningen av å bekjempe frafall i skolen, få ned sykefraværet og å utvikle en bærekraftig økonomi. Opposisjonen er ikke imponert.

- Det er ingenting nytt i det statsministeren legger frem i dag, sier Siv Jensen, partileder i Fremskrittspartiet. Hun får støtte fra Høyres partileder Erna Solberg som mener debatten som er satt i gang er positiv, men at den ikke tar for seg noen nye tema.

- Regjeringen har satt i gang nok en nasjonal debatt, men de må høre mer på de som kritiserer og som ikke er enige i politikken de fører, er beskjeden fra Høyrelederen.

 Siv Jensen går hardt ut mot Stoltenberg. - Det er tid for handling, mener partilederen. Foto: Ingrid Aas

Tid for tiltak

I løpet av sin redegjørelse fortalte  Stoltenberg om hva han har sett og lært i løpet av de to siste dagene hvor regjeringen har besøkt skoler, bedrifter og andre grupper som er berørt av debatten.

- Først skal vi lytte og diskutere, så skal vi konkludere og handle, sa Stoltenberg om det nylig igangsatte prosjektet.

Jensen mener imidlertid det har vært nok diskusjon og lytting og at tiden nå har kommet for å handle.

- Mindre arbeidsledighet kommer som et resultat av nye opprettelser av arbeidsplasser i næringslivet, og for å få til dette må vi ha et friere marked med mindre innblanding fra staten, sier Jensen.

- Dette er ikke nytt, og nå er det på tide at regjeringen faktisk hører på Stortinget.

Jensen er redd for at regjeringen skal bruke rådslaget til å utsette de avgjørelsene som må gjøres, på grunn av uenighet innad i partiet. Stoltenberg avslår imidlertid dette:

- Vi har allerede gjort mye med å redusere arveavgift og formueskatt, men debatten i seg selv kan øke kunnskapen slik at vi kan ta de riktige avgjørelsene.

 

 

 

Emneord: