Obamas spesialrådgiver fornærmet av Aftenposten

Mener Aftenposten feiltolket henne da de skrev at hun er kritisk til statlig integreringspolitikk.
Torsdag, 18 mars, 2010 - 15:36


Bakgrunnen er saken publisert på aftenposten.no igår kveld. Tittelen på saken er: “Mener Norge kan lære integrering av USA”. Denne saken har fått Pandith til å se rødt. Hun er svært misfornøyd med at journalisten har skrevet noe han overhodet ikke har dekning for.

- Dette sier mye om journalistens troverdighet. Jeg har ingen problemer med å stå for det jeg sier, men her bommer journalisten fullstendig. Jeg var klokkeklar på at jeg ikke kan diskutere utfordringene i Norge, ettersom jeg ikke har kjennskap til situasjonen her i landet.

Sosialt engasjement

Farah Pandith er opptatt av viktigheten av sosial engasjement og frivillig arbeid.

- Jeg snakket på et generelt grunnlag. Heller ikke her kritiserte jeg noen, men tok utgangspunkt i hvordan minoriteter selv kan bidra til forbedring av minoritetskvinners situasjon spesielt og integrering generelt. Jeg var åpen og ærlig og hadde en veldig givende og interessant diskusjon med de fremmøtte.

En offisiell kommentar ble sendt fra den amerikanske ambassaden på vegne av Farah Pandith. Den sier blant annet:

“At the panel discussion organized by Abid Raja’s Minotenk last night, I emphasized that my mandate is to reach out to Muslim communities on a people-to-people and organizational level, to build partnerships based on mutual interest and mutual respect. When asked about Norway’s integration policies I noted that I have no place commenting on this issue, as issues of immigration and integration should be decided by Norwegians themselves.”

Dialogmøte

Den nystartede tankesmien Minotenk arrangerte dialogmøte om minoritetskvinner i går kveld. I panelet satt Farah Pandith, håndplukket av president Barack Obama, og med Hillary Clinton som nærmeste overordnede.

I dialogmøtet ble mange aspekter rundt integrering av minoriteter diskutert. Spørsmål ble også stilt fra salen.

På et tidspunkt stilte samfunnsdebattanten Usman Rana spørsmål om hvorfor ting er så mye bedre i USA enn i Norge. Farah Pandith svarte med å påpeke at hun ikke kan si noe om situasjonen i Norge, men at i USA er det en grunnlovsfestet religionsfrihet. Samtidig var hun nøye med å påpeke at situasjonen ikke er så mørk som en kan få inntrykk av, og også hvor viktig det er at muslimer selv bidrar til integrering.

Emneord: