Høy velgeroppslutning på valgdagene

I Lørenskog kommune rapporterer valgfunksjonærene på Fjellhamar skole og Fjellhamar kirke om høy oppslutning på begge valgdagene.
Mandag, 12 september, 2011 - 21:02


- Det har vært en jevn strøm av folk gjennom valgdagene, sier valgfunksjonær Ann-Marie Oppegaard. I går hadde stemmelokalet i Fjellhamar kirke 574 registrerte stemmer, og Oppegaard mener det er et økt antall i forhold til tidligere år.

Flere har forhåndsstemt

Også antall forhåndsstemmer har økt i Lørenskog.
- I år er det omtrent 1000 flere avgitte forhåndsstemmer ved årets kommunevalg, sier valgfunksjonær Knut Jan Nielsen. Dette er en svært positiv vekst, sier han.
- Det er flott at innbyggerne benytter seg av stemmeretten sin, slik at vi kan verne om lokaldemokratiet, sier Nielsen videre.

Valgfunksjonærene gleder seg over høy velgeroppslutning. Fra venstre: Knut Jan Nielsen, Mette Korsrud og Ann-Marie Oppegaard. Foto: Vedis Kristine Borstad

Trosset dårlig vær

Til tross for regnvær og enkelte tordenbyger i går, strømmet velgerne til valglokalene.
- Litt dårlig vær skremmer ikke folk vekk fra valglokalene, sier valgfuksjonær Martin Bjerke på Fjellhamar Skole. Leder av stemmestyret, Mette Korsrud, mener gode parkeringsforhold er mer avgjørende for å lokke folk til valgurnene.

- I år har vi lagt vekt på at valglokalene skal være på steder med gode parkeringsforhold. Hvis velgerne vet at det er gode parkeringsmuligheter ved stemmelokalene, blir det straks enklere å komme seg opp av sofaen, sier Korsrud.

Færre stemmer til fylkestingsvalget

Både Oppegaard, Korsrud og Nielsen opplever at færre stemmer til fylkestingsvalget enn ved kommunevalget.
- Det virker ikke som om alle vet hva fylkestinget er, eller hva de driver med, sier Mette Korsrud. Hun har flere ganger mottatt spørsmål fra velgere som er usikre rundt dette med fylkestinget.
- Jeg tror usikkerheten blant velgerne skyldes at fylkestingsvalget faller litt bak i media, og på den måten får ikke velgerne den informasjonen de trenger, føyer Ann-Marie Oppegaard til.

Emneord: