Spent på arven etter Reinsfelt

Høyrebautaen Odd Reinsfelt gir seg etter 20 år i ordførerstolen. Leder av Bærum Høyre, Anne Lene Hojem, er usikker på hvilken effekt det får på valgresultatet.
Onsdag, 7 september, 2011 - 15:02


De siste 65 årene har Høyre regjert i Bærum. Det er ifølge Budstikka svært sannsynlig at Høyre fortsatt vil være det største partiet i kommunen også etter det kommende valget. Dette til tross for at en to uker gammel valgmåling i samme avis varsler kraftig fremgang for Arbeiderpartiet.

Leder av Bærum Høyre, Anne Lene Hojem, er likevel spent på hva det vil bety at Bærums lengstsittende ordfører, Odd Reinsfelt, nå takker for seg. Etter 20 år som ordfører i kommunen er det ingen tvil om at han er godt likt. Det kom klart til uttrykk under feiringen av Reinsfelts 70-årsdag og 20 år som ordfører i forrige uke. Der ble han hyllet av næringslivet, partifeller og politiske motstandere.

- Alle de politiske partiene kaller Odd for en hedersmann, sier Hojem.

Må bli alles Lisbeth

Nå er det Høyres førstekandidat Lisbeth Hammer Krog som skal ta opp arven etter Reinsfelt.

- Det er alltid vanskelig å selge inn et nytt ansikt, sier Hojem.

- Nå er riktignok ikke Hammer Krog helt ukjent, ettersom hun har vært varaordfører i fire år, men likevel er det en stor oppgave å gjøre henne til alles Lisbeth, legger hun til.

Hojem håper selvfølgelig at det er politikken som veier tyngst når folk bestemmer seg for hvilket parti de skal stemme på, men hun vet samtidig at ordførerkandidatenes personlighet kan bli avgjørende.

- I et kommunevalg er det naboene våre som stiller til valg. Som lokalpolitikere kommer vi tett innpå dem som skal stemme på oss, og da er det klart at det betyr noe om velgerne liker oss eller ikke. Hva de ulike kandidatene står for som mennesker blir viktig, forklarer Hojem.

Kan bli den første kvinnelige ordføreren

Om Hammer Krog blir ny ordfører i Bærum, blir hun kommunens første kvinnelige ordfører. Verken Hojem eller ordfører Reinsfelt tror selve kjønnsaspektet har betydning for valgresultatet.

- At vi eventuelt får en kvinnelig ordfører tror jeg ikke publikum lar seg påvirke av, sier Reinsfelt.

Selv tror han ikke det vil bli store forandringer i Bærum etter at den endelige opptellingen er gjort på valgnatten.

- Hammer Krog har samme grunninnstilling som meg og er svært dyktig, så jeg tror ikke ordførerskiftet vil spille noen rolle, sier han.

Hammer Krog forsikrer velgerne om at hun står for mye av det samme som Reinsfelt, både på et politisk og et personlig plan.

- Politikken vil ikke forandre seg ved valg av ordfører fra samme parti. Jeg har hatt en god læremester i Odd, og hans sosiale medansvar og evne til å inkludere alle er ting jeg ønsker å videreføre, forteller hun.

 

 

Emneord: