- Du er ikke kompetent til å dømme meg

Mulla Krekar mener at dommer Per Fleisje ikke har tilstrekkelig kunnskap om islamsk lov.
Onsdag, 22 februar, 2012 - 14:14


Under den pågående rettsaken mot mulla Krekar, der han blant annet er tiltalt for drapstrusler mot Erna Solberg, hevdet Krekar onsdag at tingrettsdommer Per Fleisje ikke har nok kunnskap til å være dommer i saken.

- Du er ikke kompetent til å dømme meg. Du har verken islamsk bakgrunn eller nok kunnskap om islamsk lov, sa mulla Krekar til tingrettsdommeren i sin forklaring onsdag.

Han antydet at det ikke var tilstrekkelig at Fleisje kun hadde kjennskap til det norske lovverket. Krekar har tidligere forklart at hans egne uttalelser, med bakgrunn i islamsk lov, ikke skal tolkes som trusler, men analyser.

- Vi er ikke barmhjertige

Under onsdagens forklaring la Krekar frem en avhandling om islamsk lov. Avhandlingen beskriver hva som skal skje med den som river i stykker eller brenner Koranen.

Krekar er blant annet tiltalt for å ha kommet med trusler mot kurdere som skal ha revet ut og brent sider fra Koranen. Det var med klar henvisning til disse at han la frem avhandlingen.

- Vi er ikke barmhjertige mot de som sverter Koranen og vi aksepterer ikke fra noen å fornærme vår religion, sa Krekar.

Videre sa Krekar at de som skal ha brent Koranen må omvende seg for å unngå å bli drept. Dersom det hersker noe uenighet rundt dette er det ikke hvorvidt disse skal drepes, men hvor drapene skal skje - i muslimske land eller i ikke-muslimske land.

- Det er uansett ikke jeg som skal drepe dem, men den muslimske nasjon i sin helhet, sa han.

Krekars uttalelser ble tøffe å takle for de fornærmede, og en slektning av de drapstruede kurderne forlot rettsalen gråtende.

Krekar hadde med seg denne bokstabelen med islamsk litteratur i en stor trillekoffert da han ankom retten onsdag. Foto: Eirik Flesjå Olsen.

Flere trusler

Mulla Krekar fortsatte i sin forklaring å komme med flere trusler. Blant annet henvendte han seg til de som skal ha gjennomført skytingen mot Krekars bolig i januar 2010.

- Vi har bilder og adresser av de som skjøt mot meg. Har vi tid, skal vi vise dere det, sa Krekar med henvisning til gjerningsmennene.

Journalen har vært i kontakt med kilder med god kjennskap til islam. Ifølge kildene er utsagnet ment som klare trusler mot de som skjøt mot Krekars bolig.

Mulla Krekar:

Emneord: