Naive Mac-brukere

Det viser seg at svært få Mac-brukere har antivirusprogram, til tross for flere advarsler.
Mandag, 25 februar, 2013 - 15:03


Journalen har vært ute blant folk for å sjekke hvordan det står til med viursprogrammer hos Mac-brukere. Det viser seg at det er vanskelig å finne noen som faktisk har valgt å kjøpe antivirusprogram til sin maskin, i den tro at dette ikke er nødvendig.

 

Doblet vekst

Nå viser det seg at Mac ikke lenger er så trygt som man tror. Flere nettsted har varslet om en økende vekst i virusprogram som sikter seg inn på Mac. I følge side3.no, viser en undersøkelse at antall virusprogram har fordoblet seg fra 2011-2012.

Grunnen er ikke at Mac er tryggere enn PC, men at de som utvikler virus har fokus på Windows, siden det er det mest utbredte operativsystemet. Men i takt med fremveksten av Mac-produkter, har virusprogrammene økt, skriver online.no.

Her kan du høre hvorfor noen Mac-brukere velger bort antivirusprogram.

Varslet tidlig

Allerede i 2008 meldte nrk.no at Apple oppfordret brukerne sine til å installere antivirusprogram, slik at inntrengere må omgå mer enn ett program for å få tilgang på maskininnholdet.

Appleforhandler, Spaceworld Megastore i Storgata, kan derimot ikke melde om misfornøyde kunder. De velger fortsatt ikke å anbefale antivirusprogram til Mac-kjøpere, til tross for Apples oppfordring.

Her kan du høre hva Spaceworld-ansatte tenker om antivirusprogram for Mac.

Emneord: