- Vi kan lære av Norge

Angela Merkel diskuterte økonomi og energipolitikk med Stoltenberg.
Torsdag, 21 februar, 2013 - 11:23


Den tyske forbundskansleren var på en snarvisitt i Norge på onsdag for å diskutere den økonomiske krisa i Europa med statsminister Jens Stoltenberg. Europieisk energipolitikk sto også på agendaen. Dette melder Dagbladet

- Angela Merkel er et imponerende menneske. Hun har stått opp som en virkelig leder, og vært med på å håndtere den verste økonomiske krisa i Europa siden 30-tallet, sa Stoltenberg til Dagbladet på pressekonferansen etter møtet.

Roste Norge

 

På spørsmål fra en tysk journalist om hva Tyskland kunne lære av Norge, trakk Merkel frem den åpne samfunnsdebatten i Norge,  ifølge Aftenposten.

- Norge ser seg selv som gode, og vil bidra til å gjøre verden til et bedre sted, også ved å delta militært. Vi kan lære å være mer ansvarlige i verden, sa Merkel på pressekonferansen.

Merkel nevnte også at hun ville ha flere norske studenter til Tyskland, ifølge Aftenposten.

Økt kullforbruk et problem

 

Før møtet uttalte Stoltenberg at de skulle diskutere hvordan de bedre kan tilrettelegge for tettere samarbeid mellom Norge og Tyskland når det gjelder vannenergi og gass. Her er den synkende kullprisen en utfordring:

-Tyskland er Norges største kunde på gass. Vi er opptatt av at lavere kullpriser har ført til økende kullforbruk i Europa, noe som har redusert behovet for norsk gass, men har stor tro på at gass har en fremtid i Tyskland, sa Stoltenberg på pressekonferansen.

 

 

Emneord: