Lønnsomt å benytte seg av tilbud fra Lånekassen

Fra 1.mai vil kunder av Lånekassen få stabilt lave fastrenter. Likevel er det ikke alle som benytter seg av det gode tilbudet fra Lånekassen.
Tirsdag, 2 april, 2013 - 15:41


Lånekassen åpner nå muligheten for sine kunder å  endre fra flytende til fast rente. Valget står mellom fast til 2,477 prosent for tre år, og flytende rente til 2,575 prosent.

– Dermed vil igjen tre års fastrente være lavere enn flytende rente, sier Anne-Berit Herstad, kommunikasjonsdirektør i Lånekassen.

Fastrentene på studielånet som gjelder fra 1. mai vil være 2,477 prosent for tre år, 2,673 prosent for fem år og 3,260 prosent for ti års bindingstid. Dette er en endring på fastrenten for 3 år med 0,1 prosentpoeng, mens fem og ti års forblir uendret. Fastrente kan over lengre tid være en økonomisk fordel, sammenlignet med flytende rente. Med flytende rente varierer marginene veldig for en økonomisk smell og en økonomisk gevinst. Lånekassen flytter automatisk de som ikke søker om fast rente til flytende rente.

 I underkant av 200 000 kunder av Lånekassen har fastrente på lånet sitt, mens over 350 000 har flytende rente. Nå har kunder av Lånekassen imidlertid mulighet til å binde renta i perioden 2.-12. april. Dette kan gjøres på Lånekassens nettsteder. Lånekassen opplyser om at det nå  også er mulig å logge inn med BankID.

 

 

Emneord: