Fagforbundet boikotter Norwegian

Kabinpersonell i Norwegian tjener under 3000 kr i måneden. Fagforbundet oppfordrer alle til å boikotte selskapet.
Onsdag, 30 oktober, 2013 - 08:27


Den thailandske besetningen på Norwegians internasjonale flyvninger, har en grunnlønn på under15.000 thailandske baht i måneden, noe som tilsvarer 3000 norske kroner. For en 12 timers flytur fra Oslo til Bangkok får de ansatte 200 kroner ekstra. Lasse Sandaker-Nielsen, informasjonssjef i Norwegian, sier at dette er langt over gjennomsnittslønnen i Thailand.

– Arbeidsplassen deres er i lufta. Utgangspunktet for lønnsnivået og betingelsene er der hvor de bor. De starter arbeidsperioden sin i Thailand, og de avslutter den i Thailand, sier Sandaker-Nielsen.

Stein Guldbransen, som sitter i Fagforbundets arbeidsutvalg, vil at alle landets flypassasjerer til å boikotte selskapet. Tidligere har fagforbundet oppfordret til å boikotte Ryanair, som har lignende lønnsbetingelser som Norwegian.

– Enhver må se på dette som en grov provokasjon, sier Gulbrandsen.

– Anstendige organisasjoner og anstendige mennesker benytter ikke virksomheter som er med på å undergrave den norske velferdsstaten.

På Gardermoen bor de kabinansatte på Thon Airport Hotell.

De ansatte sover på hotell i New York, Oslo eller andre storbyer, hvor denne lønnen ikke strekker til. I Oslo bor de ansatte på  Thon hotell på Gardermoen .Her får de frokost, men øvrige måltider må handles inn. Dette gjør at mange av de thailandske kabinansatte tar turen inn til Jessheim, om lag 10 kilometer unna, for å kjøpe mat. I et forsøk på spare mer penger, tar mange av de ansatte turen til fots.

Emneord: